Tuorein sisältö

Kotimaisen indiepopin kiintotähti laittaa kuviot uusiksi - sooloura huipentuu suureen juhlakonserttiin

13.05.2024 klo 11.15 | Luettu: 303 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Kotimaisen indiepopin kiintotähden Iisan vuosikymmenen kestänyt sooloura huipentuu Helsingin Savoy-teatterissa 7. joulukuuta "Tunteilla 2013-2024" -juhlakonsertissa.

Iisa vetäytyy tämän vuoden päätteeksi sooloprojektillaan kotimaan popkentältä.

Ennen Savoy-teatterin konserttia Iisa nähdään vielä "Hardcore"-kiertueeseen kuuluvilla kesän festarikeikoilla.

"En halua sanoa jäähyväiskonsertti, sillä tulevaisuus on monesti toisenlainen, kuin millaiseksi sen tässä hetkessä kuvittelemme. Mutta ympyrä on sulkeutunut, eikä minulla ole Iisalle tämän vuoden jälkeen jatkosuunnitelmia lyhyemmällä tai pidemmällä aikavälillä. Tässä kohtaa musiikillinen urani Iisa-artistinimellä pysähtyy joulukuussa Savoy-teatteriin".

Väliajallisessa konsertissa kuullaan kronologinen läpileikkaus yleisön rakastamista Iisan kappaleista. Mukana myös viime vuosina harvoin livenä kuultuja helmiä artistin viisihenkisen yhtyeen (Antti Hietala, Omar Zakik, Veli Kauppinen, Ilari Heinilä, Iisa) tulkistemana. Lavalla nähdään myös Iisan uralla vaikuttaneita vierailijoita.

Popkentältä sivuun siirtyminen on kypsynyt artistin mielessä ajan kanssa.

"Työni musiikintekijänä ja taiteilijana on kesken, enkä ole katoamassa minnekään Iisan hiljenemisen myötä. Oman hyvinvointini ja taiteellisten ambitioideni vuoksi on kuitenkin tullut aika asemoida itseni taiteilijana uudelleen."

Iisa jatkaa: "Tässä artistikokoluokassa toimitaan ammattimaisesti ja kunnianhimoisesti, mutta vääriä kaupallisen kentän mittareita vasten ja jatkuvasti samoista, pienen markkina-alueen pienistä resursseista taistellen. Toiminnan kulut kasvavat jatkuvasti ja tekemisen – esimerkiksi kiertueiden – saaminen millään tavalla taloudellisesti kannattavaksi on koko ajan kaukaisempi visio. Puhumattakaan siitä, miten taiteilijoiden olematon työttömyysturva ja pakkoyrittäjyyteen sidottu etuisuuksien piiriin kuulumattomuus vaikuttavat ihmisiin, jotka musiikki- ja kulttuurikentällä toimivat".

Viidennestä albumistaan Hardcore Iisa kertoo kokonaisuuden olevan saturaatiopiste. Artistin musiikillisen transformaatio kohti kokeellisempaa ilmaisua alkoi jo Amelia-levyn jälkeen. "Olen tehnyt viime vuosina Iisa Kaarina -nimellä uutta, täysin omaehtoista kokeellisesta musiikkia. Se kypsyy vielä kellarissani".

Iisa valmistelee tulevaa esikoisromaaniaan, jonka julkaisee Kustannusyhtiö Kosmos.

Konsertin liput tulevat myyntiin keskiviikkona 15.5.2024 klo 10 osoitteessa lippu.fi.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Suomen Virallisella ... Acceptin klassikkole... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova