Tuorein sisältö

Norjan Yleisradion Beatles-hanke kiville, bändin tuotanto ilmaiseksi jakeluun!

09.01.2009 klo 14.19 | Luettu: 2377 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Norjan Yleisradio NRK on joutunut vetämään takaisin hankkeensa asettaa nettijakeluun eli podcastata The Beatlesin musiikkituotantoa omilla kotisivuillaan. NRK:n oli tarkoitus julkaista koko Beatlesin musiikkituotanto kommenteilla varustettuna Vår daglige Beatles-nimikkeen alla.

NRK:n oli tarkoitus käyttää hyväkseen vuonna 2007 lähetetyn Vår daglige Beatles-sarjan materiaalia. Maailmalla ehdittiin jo innostua asiasta, koko Beatlesin tuotanto netistä ladattavana ja vieläpä bändin jäsenten kommenttien kera.

Levytuottajien kansainvälinen kattojärjestö IFPI suostui myöntämään latausluvan vain materiaalille, jonka NRK oli lähettänyt enintään kuukausi sitten. Myös Applella on asiassa sanottavansa. Apple Corps omistaa Beatles-oikeuksia ja yhtiön mukaan NRK:n toimenpiteelle ei ole lupaa.

NRK sai aikaisemmin luvat paikallisilta TONO:lta ja FONO:lta, jotka edustajat norjalaisia musiikkialan tekijöitä. Lakimiesten mielipiteet keskeyttivät kuitenkin projektin - neuvottelelut ovat yhä meneillään.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Euroviisujen ensimmä... Brittien laulukilpai... >

Keskustelut (1 viestiä)

jaska

09.01.2009 klo 15.10

Lienee syytä tarkentaa, että Apple tässä tarkoittanee Apple Corpsia (http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Corps), ei tietokone-/iPod-valmistaja Applea.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova