Tuorein sisältö

Clint Eastwoodin klassikkolänkkäri Kourallinen dollareita filmataan uusiksi

09.07.2024 klo 23.00 | Luettu: 13616 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Sergio Leonen ohjaama ja Clint Eastwoodin tähdittämä länkkäri Kourallinen dollareita (Per un pugno di dollari / A Fistful of Dollars) on klassisen dollaritrilogian alku ja molempien miesten läpimurtoelokuva. Leffa perustuu epävirallisesti samuraielokuvaan Yojimbo - onnensoturi, mistä väännettiin kättä oikeudessa.

Nyt Kourallinen dollareita on ehkä viimein saamassa oman uuden versionsa. Alkuperäinen italialainen tuotantotalo Jolly Film on mukana suunnitelmassa, joka edustaa jälleen kansainvälistä yhteistyötä. Mukana on amerikkalaisiakin tuottajia, muttei vielä ohjaajaa, kirjoittajaa tai tähtiä. Kierrätys tulee todennäköisesti olemaan englanninkielinen, mutta sitäkään ei ole vahvistettu.

Neljä vuotta sitten mainittu amerikkalainen tv-sarjaversio ei ole edennyt. Uusi yritys on elokuva.

Kourallinen dollareita, Vain muutaman dollarin tähden ja Hyvät, pahat ja rumat muodostavat trilogian ensisijaisesti tyylin johdosta. Leffat valmistuivat peräkkäisinä vuosina. Eastwood näytteli samanlaista jäyhää ukkoa jokaisessa. Muut lähtivät kopioimaan tyyliä, joten spaghettilänkkärit syntyivät.

Uudella versiolla on tilaisuus kertoa yhtenäinen tarina? Voiton puolella ollaan jo, jos leffa on parempi kuin Aku Hirviniemen Hirttämättömät, joka ei onnistunut tuomaan hiekkamonttulänkkäreitä nykyaikaan.

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Vaihtoehtoinen rockf... Tältä näyttää kun in... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova