Tuorein sisältö

Raisiosta löytyy kitarasankareita

14.01.2009 klo 09.13 | Luettu: 2728 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Turun naapurissa sijaitseva Raisio on järjestänyt jo useana vuonna Tangomarkkinoiden semifinaalitapahtuman. Nyt Raisio alkaa kilpailuttamaan myös kitaristeja. Uusi valtakunnallinen musiikkikilpailu aloittaa toukokuussa 2010 - hakusessa on maamme ensimmäinen Kitarasankari.

Kyseessä on kaikille 18 vuotta täyttäneille avoin soittokilpailu, jonka voittaja saa palkinnokseen mm. esiintymisiä taustayhtyeineen. Ensimmäisen Kitarasankarin hakuprosessi käynnistyy kuluvan vuoden syksynä. Tapahtuman tarkempi ohjelma ja säännöt julkistetaan kesän aikana. Kilpailijoiden alkukarsinta toteutetaan Internetin avulla ja myöhemmin mahdollisesti myös erillisinä tapahtumina.


– Raisio on oivallinen paikka toteuttaa uusi kitarakilpailu. Oulu on tehnyt tunnetuksi ilmakitaran soiton, ja Ikaalinen on harmonikkakaupunki. Raisio voikin olla mainiosti kitarakaupunki, perustelee Raision kaupunginjohtaja Kari Karjalainen tapahtumaa.

– Kitara on sosiaalinen soitin. Se kerää ihmiset yhteen, ja harrastajia on paljon eri sukupolvissa. Monessa perheessä sekä isä että poika ovat opetelleet samoja klassikoita. Nyt myös tytöt ovat innostuneet entistä enemmän kitaransoitosta. Meillä oli kilpailun konsepti mietittynä, ja Raision kaupungin johdolla ja -hallituksella oli hienosti halua ja kykyä tehdä nopeita päätöksiä, kertoo tapahtuman vastaava tuottaja, Markku Laaksonen, Eastwayn tytäryhtiöihin kuuluvasta Melodia Oy:sta.

Kitarasankariksi ei pääse pelkästään nopeudella ja hyvällä tekniikalla, vaan lavalla tulee olla myös karismaa ja esiintymiskykyä sekä tyylitajua, soundikorvaa ja kykyä soittaa bändin kanssa. Hyvästä laulutaidosta voi saada lisäpisteitä. Lopulliset säännöt ovat vasta valmisteilla, mutta suunnitteilla on mm. soittajien kaksintaisteluja, introkilpailuja, akustisia osuuksia ja yllätystehtäviä, joilla esim. testataan sankarin tietoa maailmankuuluista kitarasankareista.

Lisätiedot Eastwaysta.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< WALL-E:n ohjaaja puh... Kuuntele Entwinen uu... >

Keskustelut (2 viestiä)

Urokhtor

Rekisteröitynyt 10.04.2007

14.01.2009 klo 13.17

This sound fukken awsum! Ois siisti päästä käymään ja joskus jopa osallistua tuohon.
lainaa
Menror

14.01.2009 klo 13.24

Näin on.
Itellä tahtoo vaan olla että tekniikka ei riitä mihinkään mahottomii ynkkä ja vai sooloihi, jos kekkonen menis kilpailemaan tai ees vaivautuisi ni voittaja olis aikalailla selvillä.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova