Tuorein sisältö

Ramonesiakin manageroinut veteraanivaikuttaja kuollut

15.01.2009 klo 08.58 | Luettu: 1491 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Manageri/taustavaikuttaja Gary Kurfirst on kuollut, mies ehti 60-vuoden rajapyykille. Kurfirst oli varsinainen musiikkilegenda, mies ehti hyvällä menestyksellä manageroida mm. Ramonesia, Talking Headsia, Eurythmicsia, Jane's Addictionia...

Kurfirst oli monessa mukana. Vuonna 1967 hän oli perustamassa New Yorkiin kuuluisaa Village Theateria, joka myöhemmin muistetaan nimellä Fillmore East. Kurfirst toi paikalle soittamaan nimiä kuten Jimi Hendrix, The Doors, The Who, Janis Joplin, Jeff Beck, The Yardbirds ja paljon muita.

Vuonna 1968, 20-vuotiaana ja vuotta ennen Woodstockia, Kurfirst oli mukana synnyttämässä New York Rock Festivalia, jossa nähtiin Hendrix, The Doors, Joplin, The Who ja The Stooges. Kurfirst toimi myös Mountain-yhtyeen managerina vuosina 1967-1975.

Vuonna 1975 Kurfirst oli yhdessä Chris Blackwellin kanssa tuomassa reggae-musiikkia laajemmassa mittakaavassa Amerikkaan. Puhuttiin nimistä kuten Bob Marley ja Peter Tosh.

70-ja 80-lukujen vaihteessa Kurfirst innostui punkista ja uudesta aallosta. Mies toimi Ramonesin, Talking Headsin, The B52:n, Blondien, Debbie Harryn, Eurythmicsin managerina. Mies toimi myös tuottajana kolmessa Talking Heads-filmissä.

Vuonna 1990 Kurfirst oli perustamassa Radioactive Recordsia. Yhtiön artisteja ovat olleet muun muassa Live, Ramones ja Big Audio Dynamite. Vuonna 2002 Kurfirst ja Chris Blackwell perustivat managerointitoimisto Kurfirst-Blackwell Entertainmentin ja Rx Recordsin.




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Britannian vanhin he... Kotiteollisuuden mah... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova