Tuorein sisältö

Blast beat juhlimisen arvoinen asia

19.01.2009 klo 00.03 | Luettu: 3904 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Kansainvälinen juhlapäivä blast beatin kunniaksi? Hullu idea sai alkunsa Good Bad Music for Bad, Bad Times-nettijulkaisun blogista, jossa Erich Keller mietti blast beatin syntyhistoriaa. Mies oli ensin sitä mieltä, että ensimmäinen blast beat-levytys oli Heart Attackin From what I See EP:ltä Keep your Distance (tammikuu 1983).

International Blastbeat Celebration Day lähti liikkeelle vitsistä, mutta sitten Terrorizer-lehden James Hoare innostui asiasta ja ideasta on kirjoittanut jopa The Guardian. Mutta, näin todettakoon tammikuun 29 päivän olevan kansainvälinen blast beatin juhlapäivä!

Mitä on blast beat? Nimitys kuvastaa hyvin nopeaa rumppukomppia, jota käytetään nykyään varsinkin metallimusiikissa. Alunperin blast beatin katsotaan lähteneen hardcore-piireistä. Erityisesti blast beatia löytyy grindcoresta. Homma on blastbeattiä kun tempo yltää yli 180 iskun minuutissa. Napalm Death ja Extreme Noise Terror ovat blast beatin alkuaikojen kovimmat nimet.

Ensimmäisiä blast beatia sisältäneitä punk-levytyksiä olivat Beastie Boysin esikois-EP:n kappale Riot Fight vuodelta 1982 ja DRI:n debyyttikiekon viisu No Sense (1983). Myös Heart Attack mainitaan alansa pioneerina. Myös nimet kuten Deep Wound ja Cryptic Slaughter löytyvät musiikityylin alkuhistoriasta.

Jos asiaa tiedustelee Skandinavian suunnalla, esiin tulee ruotsalainen punk-akti Asocial. Jugoslaviassa oli bändi nimeltä Patereni. Mutta jos puhutaan asiasta pelkästään rumpukompin kautta, blast beatin historia yltää jazzmiehiin kuten kuten Angelo Spampinato, Tony Williams ja varsinkin Sunny Murray. Albert Aylerin vuonna 1964 julkaisemalla kappaleella Holy Ghost Sunny Murray vetää kunnon blastbeatit, vaikka free jazz olikin tuolloin homman nimenä.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Edesmennyttä räppäri... Kotiteollisuuden vid... >

Keskustelut (2 viestiä)

Urokhtor

Rekisteröitynyt 10.04.2007

19.01.2009 klo 01.22

Tuota päivää pitääkin juhlistaa oikein kunnolla.
lainaa
DirkDiggler

19.01.2009 klo 09.00

Juhlistan tuota sitten, kun naapuri makaa taas kauheassa kankkusessa seinän takana.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova