Tuorein sisältö

Big Brother teki Unkarin Euroviisubiisistä laittoman

05.02.2009 klo 09.16 | Luettu: 2303 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Unkarin viisuvalinta meni pahasti kiville. Saksalaissyntyinen 20-vuotias Mark Zentai ehdittiin jo valita Unkarin edustajaksi vuoden 2009 Eurovision laulukilpailuun. Valinnan teki Unkarin yleisradioyhtiön MTV:n kokoama raati 105 ehdokkaan joukosta.
Vigyen a szél-eli englannniksi How we party-kappaleen säveltäjä ruotsalainen Figge Boström. Myöhemmin kävi kuitenkin ilmi, että biisi on laiton - Markin kappale How we party oli julkaistu Ruotsissa pari vuotta ennen euroviisusäännöissä sallittua aikarajaa. Kappale on julkaistu Ruotsissa Big Brother -talon asukkaiden levyttämänä jo vuonna 2006. Kappaleen alkuperäisen version nimi on It's time to party.

Sääntöjen mukaan vuoden 2009 Euroviisuihin osallistuvia lauluja ei ole saanut julkaista tai julkisesti esittää ennen 1. lokakuuta 2008.

Pikaisesti Markin tilalle valittiin Kátya Tompos. Budapestistä kotoisin oleva Tompos on 25-vuotias laulaja ja näyttelijä. Hänen viimeisin elokuvaroolinsa oli joulukuussa ensi-iltansa saaneessa Gabor Herendin elokuvassa Valami Amerika 2. Tompos lauloi kyseisen elokuvan soundtrackille kolme kappaletta, joista yksi on euroviisuksi valittu Magányos csónak.

Lähde YLE/Euroviisut



V2.fi | J.A. Kaunisto
< Bruce Springsteenin ... Kotimaisen rokkifest... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova