Tuorein sisältö

Brad Bird laulaa maanjäristysleffastaan 1906

07.02.2009 klo 19.00 | Luettu: 1112 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Latino Review on puhunut lyhyesti ohjaaja Brad Birdille, joka jatkaa kahdella Oscarilla palkittua uraansa tositapahtumiin perustuvalla maanjäristyselokuvalla 1906.

Bird on yhä työstämässä käsikirjoitusta, eikä ole lyönyt lukkoon suuntaa, johon se on menossa. Bird osaa kuitenkin summailla, että elokuva tulee olemaan romanttinen, eeppinen mysteeri, jossa on runsaasti toimintaa ja joka kertoo San Franciscossa vuonna 1906 koetusta maanjäristyksestä ja sitä edeltävistä tapahtumista.

Vuoden 1906 San Francisco luodaan luonnollisesti erikoistehosteilla, kuten New York luotiin Peter Jacksonin King Kongissa. Kyseessä kuitenkin on näytelmäelokuva. Birdillä on mielessään muutama näyttelijä ja muutama näyttelijä myöskin on projektista kiinnostunut.

Ihmeperheen ja Rottatouillen ohjaaja ei pidä aluevaltausta erikoisena, vaikka onkin tilaisuutta odotellut. Bird kertoo suunnitelleensa yhtälailla animaatioita kuin näytelmäelokuviakin vuosina, joina hän ei saanut tilaisuuksia moisia tehdä.

Bird työskentelee yhä Pixarilla, vaikka Pixar keskittyykin omanlaistensa animaatioseikkailuiden tuottamiseen. Tilanne on sama, jossa WALL-E:n ohjaaja Andrew Stanton elää: Stanton työstää Disneylle astetta aikuisempaa seikkailufantasiaa John Carter of Mars, kun Birdin elokuva taas on yhteistyö Warner Brothersin ja Disneyn välillä. Pixar-miesten yhteistyö pelaa tarpeen vaatiessa.

Bird mainitsee, että Toy Story 3:n työstäminen on alkamassa pian, kun Pixarilta vapautuu työvoimaa tämän vuoden teoksen Up - Kohti Korkeuksia valmistuttua.

Lähde: Latino Review

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Slash ei soita Gunna... Morrisseyn kommentti... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova