Tuorein sisältö

Led Zeppelin-tähti nappasi viisi Grammy-palkintoa

09.02.2009 klo 09.06 | Luettu: 2025 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Led Zeppelin-tähti Robert Plant vastaanotti yhdessä Alison Kraussin kanssa peräti viisi Grammy-palkintoa. Musiikkimaailman arvostetuimmat palkinnot jaettiin 51. kerran.

Plantin ja Kraussin yhteistyö Raising Sand toi kaksikolle vuoden parhaan albumin palkinnon. Samaisen levyn sinkkubiisi Gone Gone Gone (Done Moved On) saavutti Grammyn jo viime vuonna!

Räppäri Lil Wayne nappasi myös omansa, neljän palkinnon joukossa myös se tärkein eli kunniaa vuoden parhaasta rap-albumista. Myös vuoden paras räp-biisi on Lil Waynen tuotos (Lollipop).

Kahteen palkintoon ylsivät Adele (mm. paras tulokas), Al Green, Ne-Yo, John Mayer ja Brad Paisley.

Myös Coldplay oli voitokas. Bändi nappasi mm. palkinnon vuoden parhaasta biisistä ja Viva La Vida Or Death And All His Friends on vuoden paras rock-albumi.

American Idol-tähti ja näyttelijä Jennifer Hudson nappasi palkinnon parhaasta r&b-albumista. B.B.King sai jälleen palkinnon parhaasta perinteisestä blues-albumista. Duffy palkittiin parhaasta pop-albumista. Pomo Springsteenin Girls in Their Summer Clothes valittiin parhaaksi rock-biisiksi.

Myös Suomi sai omansa. Kapellimestari Esa-Pekka Salonen palkittiin sarjassa "Instrumental Soloist Performance (With Orchestra)" yhdessä viulisti Hilary Hahnin ja Ruotsin radion sinfoniaorkesterin kanssa.

Katso voittajien mittava lista vaikka täältä.





V2.fi | J.A. Kaunisto
< Madonnan liput myynt... Nyt se on varmaa, So... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova