Tuorein sisältö

Metallifestarin uskottavuus loppui, pääesiintyjät kotiin - fanit vaativat hyvitystä

09.02.2009 klo 22.06 | Luettu: 11069 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Lahden messuhallissa viikonloppuna järjestetty maailmanluokan Frostbite-metallitapahtuma meni pahasti pakkaselle. Festarin kovin nimi Cradle OF Filth perui jo viikkoa ennen h-hetkeä. Norjalaiset kovat nimet Mayhem ja Gorgoroth jäivät pois lauantai-päivän ohjelmistosta aiheuttaen metallifaneissa suurta närkästystä.

Frostbite-festarin järjestäjänä toimi Tyranus Music Ky:n nimen takaa löytyvä 18-vuotias Aleksi Winstén. Lehtitietojen mukaan nuori mies suunnitteli ensin omalle bändilleen Tyranukselle keikkaa, mutta homma paisuikin kahden päivän kansainvälisten nimien tähdittämäksi suurtapahtumaksi. Pakettiin kuului myös Frozen Tour, joka kierrätti mm. norjalaista Keep of Kalessinia ja useita muita bändejä klubikeikoilla ympäri Suomea. Lisäksi ennen festaria järjestettiin demokisa, jonka voittaja sai soittopestin ja ennakkolämmittelynä rokattiin klubi-ilta.

Raskaan rockin Imperiumi.netin foorumissa nuoren miehen kykyjä ja rahalähteitä on ihmetelty kovaan ääneen. Miten on mahdollista tyhjästä nyhjäistä kovan luokan metallifestarit, joiden päiväyleisötavoitteeksi oli asetettu 2000 henkeä. Joidenkin tietojen mukaan homma toimikin tiettyyn pisteeseen asti. Eräät lähteet kertovat rahoitusongelmia olleen jo Frozen Tourin aikana. Lauantain peruutukset johtuivat vahvojen huhujen mukaan ainakin osaltaan rahoituksen pettämisestä. Puhutaan sekä Mayhemin että Gorgorothin keikkojen kaatuneen maksamattomiin lentolippuihin. Gorgorothin kohdalla huono sää esti lentoja ja vain osa yhtyeestä pääsi Suomeen. Toisaalta, miksi miesten lennot jäivät viime tippaan?

Mediatietojen mukaan tilavuokrat hoidettiin asianmukaisesti, samoin järjestäjän vakuutukset olivat kunnossa. Lahden Messuille jäi muutaman tuhannen euron saatavat. Väitteiden mukaan osalle bändeistä jäi keikkapalkkioita saamatta ja sovittuja hotelliyöpymisiä peruttiin. Festariperjantai sujui mallikkaasti suurten nimien kuten Lamb Of Godin ja Arch Enemyn voimin. Lauantain Mayhemin peruutuksesta kansa sai tietää vasta keikkapaikan sisätiloihin kiinnitetystä lappusesta. Gorgorothin osalta bändiä odotettiin paikalle vielä illalla. Bändin laulaja oli itse paikalla ilmoittamassa keikan peruuntumisesta.

Imperiumi.netin foorumissa fanien keskuudessa vihjaillaan jopa huijauksesta. Myös lippurahojen palautusta tai hyvitystä vaaditaan. Monelle pääesiintyjien peruutukset vetivät lauantain osalta pohjan pois koko tilaisuudelta. Myös esiintymisaikojen jatkuvat muutokset aiheuttivat mielipahaa.

Frostbitesta oli tarkoitus saada vuosittainen tapahtuma. Festarin järjestäjät ovat vetäytyneet "maan alle", kommenttia ei ole saatavilla.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< McG:llä on yhä miele... Vaasan Rockperry jul... >

Keskustelut (8 viestiä)

Migelius

10.02.2009 klo 00.08

"Gorgorothin kohdalla huono sää esti lentoja ja vain osa yhtyeestä pääsi Suomeen. Toisaaalta, miksi miesten lennon jäivät viime tippaan?"

Niin yleensähän bändeillä on aikaa tulla pistokeikoille hengailemaan useiksi päiviksi...
lainaa
Zenrich

Rekisteröitynyt 23.07.2007

10.02.2009 klo 00.20

Migelius kirjoitti:
"Gorgorothin kohdalla huono sää esti lentoja ja vain osa yhtyeestä pääsi Suomeen. Toisaaalta, miksi miesten lennon jäivät viime tippaan?"

Niin yleensähän bändeillä on aikaa tulla pistokeikoille hengailemaan useiksi päiviksi...


Osa jäsenistä olikin jo perjantaina paikalla, muut joutuivat venailemaan lentolippuja, näin ainakin itse tilanteen ymmärsin.


Itse olin vain perjantaina ja kyllähän tapahtuman failauksen huomasi, mutta esiintyjät tosiaankin paikkasivat tilannetta. Sääliksi käy lauantaille menijöitä, tarjonta jäi aika vaisuksi DDD :
lainaa
minkätaakseenjättää

10.02.2009 klo 00.34

kakaran rahat loppuivat, eikä lisää lainaa herunut ennen kuin entiset on maksettu pois. ei siinä mitään sen ihmeellisempää.

kakaramaisten toilailujen jälkilaskuja nyt sitten maksellaan vuosikausia ulosottomiehelle.

mikäpä siinä, kukin tyylillään.
lainaa
Raat0

Rekisteröitynyt 11.04.2007

10.02.2009 klo 00.42

Migelius kirjoitti:
"Gorgorothin kohdalla huono sää esti lentoja ja vain osa yhtyeestä pääsi Suomeen. Toisaaalta, miksi miesten lennon jäivät viime tippaan?"

Niin yleensähän bändeillä on aikaa tulla pistokeikoille hengailemaan useiksi päiviksi...

Bändin oli tarkoitus soittaa keikkansa jo kello 15, mutta aikataulusekoilujen myötä se siirrettiin alkavaksi vasta kello 23. Jos bändi olisi saanut rahansa kuten alun perin sovittiin, se olisi tullut kokonaisuudessaan paikalle jo reilusti aikaisemmin. Nyt lentolippuja vissiin maksettiin osittain bändiläisten omista pusseista.
lainaa
OldHorny

Moderaattori

Rekisteröitynyt 11.10.2007

10.02.2009 klo 02.22

Ahahaha että tämä oli läppä. Vitutus oli suuri koska oli lauantain lippu hankittu ja kun tultiin paikalle niin "MAYHEM PERUUNTUNUT". Siinä vasta iloisia oltiin ja kun saatiin kuulla että kaverit peruutti koska heille ei maksettu niin moro. Gorgorothia odotellessa aika tuli vietettyä anniskelualueella kuunnellen jotain vitun kuorosotaharjoituksia. Kiitoksia siitäkin. Se Abban biisi alko hermostuttaan jo ensimmäisellä kerralla, saatikka viidennellä. Sitten kun Gorgorothin oli aika esiintyä niin arvasimme samointein etteivät jätkät esiinny kun Gaahl kävelee lavalle. Siitä vasta hurraus syntyi. Mahtava teko Gaahlilta kävellä lavalle ja sanoa etteivät kykene esiintymään. Vitun paska teko järjestäjältä kuka ei maksanut bändin lentolippuja jotta olisivat päässeet aikaisemmin lähtemään. Ja itse tulen vaatimaan rahani takaisin.
lainaa
Jimmy

10.02.2009 klo 04.25

No, kaippa tuosta pikkupromoottorit oppi, ku tais mennä oma, lainatut ja muuten epävirallisesti hoidetut rahat muualle, kuin piti, eli keikkapalkkoihin ja lippuihih. pikku aleksi vaan takas amikseen ollppin vaik pullanpyöritystä ja unohtaa MEIDÄN suomi hevareidin nimen pilaamisen

edesvastuuseen koko helvatan porukka
lainaa
Cthulhu

10.02.2009 klo 10.20

Mielenkiintoista oli kyl myöskin ettei koko festaria juurikaan ollut mainostettu. Itse kuulin koko touhusta vasta kun kaikki oli jo mennyt perseelleen. Hyvä niin, olisi pian saattanut mennä rahat itseltäkin hukkaan. Mutta aika hyvin kustu hommat kyllä, huoh !

Harmillista niiden kannalta jotka kauempaakin tulivat paikalle pettymään.
lainaa
samu

Rekisteröitynyt 07.07.2008

10.02.2009 klo 11.54

Eipähän suotta tuota alaa ihan amk-tasollakin opiskella..
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova