Tuorein sisältö

Yhden naisen täyspitkä animaatioelokuva nähtävillä ilmaiseksi

02.03.2009 klo 19.47 | Luettu: 2356 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Nina Paleyn ohjaama, tuottama, kirjoittama ja lähes kokonaan yksin animoima 82 minuuttia kestävä elokuva Sita Sings the Blues on nähtävillä ilmaiseksi mm. täällä.

Runsaasti positiivista palautetta saanut elokuva ottaa tarinan intialaisen historian merkkiteoksesta Ramayanasta, kertoo sen huumorilla, kommentoi sitä ja sotkee sekaan taiteilijan itsensä elämää. Paleyn mukaan kyseessä on "tarina totuudesta, oikeudesta ja naisen vaatimasta tasa-arvosta". Juliste väittää, että kyseessä on "mahtavin kerrottu tarina parisuhteen hajoamisesta".

Elokuvan nimi viittaa siihen, että tarinan päähenkilö Sita laulaa tietyissä osioissa Annette Hanshaw'in vuonna 1920 levyttämiä lauluja. Laulut ovat public domainia, mutta niiden käyttö elokuvassa on ollut monimutkaisempi juttu. Nousseista kuluista huolimatta Paley tahtoo elokuvansa olevan ilmainen kaikille luottaen siihen, että ihmiset tahtovat tukea lahjoituksilla arvokkaana pitämäänsä taidetta.

Elokuvan kotisivut löytyvät täältä.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Che ja muut uutuusra... Miss Suomi-lähetykse... >

Keskustelut (1 viestiä)

Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

02.03.2009 klo 19.50

Ps. Tälle kannattaa antaa vähintään 15 minuuttia. Vasta siinä vaiheessa kaikki tärkeimmät tyylikeinot on käyty läpi.

Mahdikas elämys! Tappohauska! Fiksumpi kuin viime vuoden kaupalliset tietokoneanimaatiot yhteensä! (Se Pixar-leffa poislaskien!)

Taidetta!
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova