Tuorein sisältö

Meshuggah-kitaristi korjailee Nightwish-puheitaan

19.03.2009 klo 09.53 | Luettu: 7087 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Meshuggah-kitaristi Mårten Hagströmin taannoin MetalSucks.netin haastattelussa laukomat kommentit mm. Nightwishin suuntaan ovat aiheuttaneet lievää närästystä (V2.fi-uutinen). Nyt kitaristi on kiirehtinyt vetämään takaisin sanojaan - tai haastattelijan tulkinneen miestä täysin virheellisesti.

Haastattelussa kitaristi mm. laukoi kovia kommenttejaan melodisesta death-metallista ja kertoi Nightwishin olevan hyvä esimerkki poppimetallista. "Heidän kutsumisensa metalliksi on suuri loukkaus". Mies väitti myös levy-yhtiönsä (ja samalla Nightwishin levyfirman) Nuclear Blastin suunnalla asiasta ajateltavan samalla tavalla, Nightwishilla tehdään vain rahaa.

Mårten painottaa erityisesti kohdan, jossa Nuclear Blastin Markus Staiger liitetään juttuun Mårtenin Nightwishia vähättelevien kommenttien kera, olevan väärää tulkintaa. (alkuperäinen haastattelu:Nightwish, they're from Finland; to call that metal is a fucking insult. It's probably good music, but it's not fucking metal. No way. I told Markus, on our label Nuclear Blast (because they're on it), 'I know you're making a shitload of money, but you're making fools of yourself.' He's like, 'I know.' He's like that.")

- En ole sanonut noita asioita, kuten voitte itse kuvitella. En puukottaisi levy-yhtiötäni selkään.

Mårten myöntää melodisen metallin keskustelun tapahtuneen mutta juttuun oli päässyt ikävä virhe. Nimittäin kitaristi oli sanonut vihaavansa schlager-musiikkia eli viihteellista popin suuntaan kääntynyttä aurinkoista hymistelyä, jota harrastetaan Ruotsissa ja erityisesti Saksassa. Haastattelija oli kuullut Mårtenin vihaavan "Slaughteria", ja virhe vei luonnollisesti ajatusta väärään suuntaan. Mårten viittasi schlager-iskelmien mielestään vaikuttavan joidenkin Eurooppalaisten metallibändien tuotantoon, luonnollisesti negatiivisessa mielessä.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Natasha Richardson k... Idols-Petellä edessä... >

Keskustelut (5 viestiä)

Rautamaha

Rekisteröitynyt 20.12.2008

19.03.2009 klo 11.29

Hyvä seivi. Eiku.
lainaa
Purkaja

Rekisteröitynyt 08.06.2008

19.03.2009 klo 15.23

Sammakko loikkasi suusta aika pitkälle, saa nähdä saako kitaristi sen kiinni.
lainaa
Ukkosnakki

19.03.2009 klo 21.50

Noh, kaikilla on oikeus mielipiteeseen, mutta moinen "puristinen" ajattelu lähinnä huvittaa, varsinkin kun musiikki on kyseessä. Eipä tuo Meshuggahin musiikki huonoa ole, mutta eipä se oikeen erotu massasta mienkään erikoisemmin...
lainaa
Raat0

Rekisteröitynyt 11.04.2007

20.03.2009 klo 02.14

Ukkosnakki kirjoitti:
Noh, kaikilla on oikeus mielipiteeseen, mutta moinen "puristinen" ajattelu lähinnä huvittaa, varsinkin kun musiikki on kyseessä.

Vaikka Meshuggah onkin ihan hirveää paskaa, niin eiköhän tuo "purismi" ole ihan ymmärrettävää. Varmaan bändin tyypeille musiikki on vähän enemmän kuin vain sitä musiikkia. Mikä siinä muka on ihmeellistä, jos haluaa pitää metallinsa puhtaana?
lainaa
Lälly

20.03.2009 klo 08.10

Kieltämättä ärsyttää joskus itseäkin bändit (lähinnä viimeaikoina suomalaiset), jotka ovat muka niin metallibändejä (ja se pirunsarvien näyttäminen alkaa jo ottaan kaaleen), sitten musiikki on sellaista lällyä rockia, joskus jopa poppia. Mutta taitaa Meshuggah olla pikkasen kateellinen Nw:n menestykselle...
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova