Tuorein sisältö

Jimi Hendrixin tuotannosta jättidiili

21.03.2009 klo 11.35 | Luettu: 3489 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Universal Music Publishing on tehnyt mahtidiilin koskien edesmenneen Jimi Hendrixin musiikillista tuotantoa. Uusi sopimus antaa Universalille sananvallan kaikkialla maailmassa, lukuunottamatta Yhdysvaltoja. USA:n maaperällä kitaristin perintöä hallinnoi edelleen Hendrixin perheen Experience Hendrix-yhtiö.

Universalin sopimus on voimassa viiden vuoden ajan. Sopimuksen myötä Universal voi käyttää tähtikitaristin musiikkia elokuvissa, telkkarissa, mainoksissa...

Edellinen sopimuksen haltija oli Sony/ATV Music Publishing, jolla oli oikeudet käsissään vuodesta 1998 lähtien. Experience Hendrix on pitänyt USA:n langat käsissään vuodesta 1995 lähtien.

Experience Hendrixin taustavaikuttajat lupailevat myös uusia julkaisuja edesmenneeltä Jimi Hendrixiltä. Tänä vuonna on tulossa ainakin pari cd-julkaisua, kuten myös keikkatallenne dvd-versiona. Luvassa on ainakin materiaalia Jimi Hendrix Experiencen keikalta Lontoon Royal Albert Hallista vuodelta 1969.

Hendrixin tuotanto myy edelleen huimia lukuja. USA:ssa kitaristin vanhoja levyjä myydään vuosittan reilu puoli miljoonaa kappaletta. Digitaalinen myynti yltää lähes miljoonaan tiedostoon vuodessa. Maailmanlaajuisesti Hendrixin levyjä ostetaan yhä reilu 1,2 miljoonaa kappaletta vuodessa.




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Nine Inch Nailsin ne... Metallican toivelist... >

Keskustelut (3 viestiä)

Hannu

21.03.2009 klo 18.54

Siinä vasta kaikkien aikojen kitaristi. Olin konsertissa tammikuussa 1969 Tukholman Konserthuset:issa Hötergetilla. Ei tarvittu kitarateknikkoja ym avustajajoukkoa. Itse sääti soittaessaan. Tuli pinnalle juuri oikeaan aikaan eli kitarakaudella.

Jos olisi elänyt, olisi varmaan hylännyt managerinsa ja muun siipijoukon, jolle homma oli vain bisnestä. Oli selvästi siirtynyt taiteellisimpaan suuntaan.
lainaa
Japs

21.03.2009 klo 19.15

Melko yliarvostettu kitaristi.
lainaa
JohnnyAllen

21.03.2009 klo 19.49

Japs kirjoitti:
Melko yliarvostettu kitaristi.

Et oo varmaa ees koskaa kuunnellu.. =D
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova