Tuorein sisältö

Ritchie Blackmore ja Ian Gillan sanasodassa

22.03.2009 klo 12.39 | Luettu: 13642 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Kreikkalaisen Rockpages.gr-nettisivuston haastattelussa Deep Purplen laulaja Ian Gillan heitti useita vähemmän positiivisia kommentteja Purplen ex-kitaristi Ritchie Blackmoren suuntaan. Kommentit ovat niin teräviä, että Blackmore on katsonut aiheelliseksi vastata ja puhua asiat selviksi.

Gillan jutteli Deep Purplen ja Blackmoren lopullisen eron syistä seuraavaa:

- Tullessani takaisin Purpleen (vuonna 1992), levy-yhtiö vaati minua takaisin - muuten sopimus raukeaisi. Ritchie oli ajatusta vastaan. Muut bändin jäsenet olivat tyyliin, "jess, teimme virheen kun otimme toisen laulajan". Ritchie laittoi kuitenkin vastaan ja halusi neljännesmiljoonan tililleen siitä hyvästä, että meikäläinen tulisi takaisin bändiin. Muut jannut eivät tienneet asiasta mitään. Levy-yhtiö maksoi summan, jotta saataisiin aikaan levy ja vähintään puolen vuoden kiertue. Mutta kiertue jäi vain puoliväliin. Sitten oli tuo Helsingin keikka, bäkkärin tunnelma oli kuin hautajaisista tai kun jonkun vanhemmat ovat eronneet. Managerimme Bruce Payne kertoi tarinan Ritchien saamista rahoista ja kaikki olivat "että mitä". Meikäläinen oli valmis antamaan Ritchielle vielä tilaisuuden. Managerimme totesi kuitenkin aavistaneensa tilanteen ja miettineensä Joe Satriania tulevien Aasian keikkojen tuuraajaksi. Myöhemmin hotellilla tapasimme Ritchien, joka virnuili itsevarmana tapettuaan Deep Purplen...nauroimme takaisin "ei vielä, ei vielä". Sen jälkeen meillä ei ollut mitään ongelmia.

Blackmoren vastaus:
Sopimus tehtiin, mutta toisesta syystä. Blackmore ilmoitti halustaan lähteä Deep Purplesta. Levy-yhtiö halusi estää kitaristin aikeet, joten Blackmorelle ehdotettiin diiliä - vielä yksi albumi ja kiertue rahallista korvausta vastaan.

Blackmoren suunnalta ihmetellään myös Gillanin lapsellisia kommentteja. Milloin hän alkaa käyttäytyä kuin aikuinen...

Toinen seikka, johon Blackmoren puolelta puututtiin, oli Gillanin kommentti Ritchien kuvan poistamisesta Machine head-paidoista.

Gillan puhui haastattelussa seuraavasti:

- Se oli hillitöntä. Kun olet Purplessa niin olet bändissä. Ritchie sai rahaa kaikesta ja joskus hän sai enemmän kuin me muut. Ritchie laittoi lakimiehensä managerimme puheille "hei, minun naamaani ei saa käyttää Machine head-paidoissa, en halua sitä". Managerimme totesi "okei, häivytetään vain hänen naamansa, se siitä". Lopulta Ritchie päätyi vihaisena nostamaan oikeusjuttua. Homma taisi edetä ennakkokuulemiseen, jossa tuomari ihmetteli "halusit kasvosi pois, joten se tehtiin...missä on ongelma". Älytön juttu.

Blackmoren vastaus:

Mikään Gillanin väittämistä ei voisi olla kauempana totuudesta. Blackmore nosti syytteen entistä manageriaan vastaan rahaongelmien vuoksi. Kyseessä oli riitaa myös tilien käytöstä. Kun Machine head-paitoja myytiin keikoilla, Ritchie vain halusi osuutensa paitamyynnistä - kuten saivat muutkin bändin jäsenet. Blackmore arveleekin kuvansa poistetun siksi, ettei hänelle enää tarvitsisi maksaa osuuksia paitamyynnistä. Se oli myös loukkaavaa, miehen työn väheksymistä. Blackmoren mukaan tuomari ei missään vaiheessa väheksynyt oikeisjuttua. Blackmoren mukaan asiasta ovat paperit tallella.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Metallican toivelist... Ilosaareen pari uutt... >

Keskustelut (12 viestiä)

Dingo

Rekisteröitynyt 09.01.2008

22.03.2009 klo 14.31

Hah, Blackmore on tunnettu kusipää musiikkipiireissä ilman tätäkin.
lainaa
Oujee

22.03.2009 klo 15.41

Taitaa kaikki olla Gillanin puolella tässä, oli totta tai ei. Gillan tiedetään mukavaksi mieheksi. Blackmorea ei ole koskaan mukavaksi syytetty.
lainaa
Vicente_Vasks

22.03.2009 klo 19.44

Minä taas olen pitänyt Blackmoresta ihan persoonanakin aina erityisesti siksi, että häntä ei tunneta erityisesti "jees-miehenä", mutta kyllähän tyyppi osaa mukavakin olla - negatiivinen julkisuus vain on mediaseksikkäämpää ja myyvempää.
lainaa
Belew

22.03.2009 klo 23.38

Vicente_Vasks kirjoitti:
Minä taas olen pitänyt Blackmoresta ihan persoonanakin aina erityisesti siksi, että häntä ei tunneta erityisesti "jees-miehenä", mutta kyllähän tyyppi osaa mukavakin olla - negatiivinen julkisuus vain on mediaseksikkäämpää ja myyvempää.


No kyllä Blackmore tunnetaan ihan yleisesti siitä, että hänen kanssaan on hankala työskennellä.
lainaa
Mulkero

24.03.2009 klo 12.31

Kyllä Gillaninkin päässä virtaa virtsa melkoisesti. Esim. ei suostu Deep Purplen keikoilla vetämään muita kuin niitä biisejä joissa on laulanut. Ja kaikkihan me tiedämme, että Deep Purplen parhaat levyt ovat Burn ja Stormbringer (myös Come Taste The Band on ihan hyvä, vaikka Blackmore puuttuukin).
lainaa
HalfNelson

24.03.2009 klo 18.07 1 tykkää tästä

Mulkero kirjoitti:
Kyllä Gillaninkin päässä virtaa virtsa melkoisesti. Esim. ei suostu Deep Purplen keikoilla vetämään muita kuin niitä biisejä joissa on laulanut. Ja kaikkihan me tiedämme, että Deep Purplen parhaat levyt ovat Burn ja Stormbringer (myös Come Taste The Band on ihan hyvä, vaikka Blackmore puuttuukin).


Rohkea väite. Vaan makuasioitahan nuo. Kuitenkaan "me kaikki" emme todellakaan pidä mainitsemiasi albumeja bändin parhaina. Luulenpa, olen siitä jopa varma, että äänestettäessä Purplen parasta albumia, menisivät niin In Rock kuin Machine Headkin ohi muiden. Ja Come taste the band on melko huono, oikeasti. Muttamutta, makuasioita.
lainaa
Vicente_Vasks

24.03.2009 klo 21.40

Mulkero kirjoitti:
Ja kaikkihan me tiedämme, että Deep Purplen parhaat levyt ovat Burn ja Stormbringer (myös Come Taste The Band on ihan hyvä, vaikka Blackmore puuttuukin).


Tuo on ihan totta. Harvoin rockin "klassikko"-albumit ovat oikeasti kovinkaan mielenkiintoisia; joku "In Rock" tai "Machine Head" ovat toki klassikoita (=kulttuurihistoriallisesti merkittäviä), mutta korvani valitsevat mieluummin Burn'in tai Stormarin.
lainaa
ana

19.02.2010 klo 19.25 1 tykkää tästä

Nerot ovat hyvin usein oikukkaita.Musa puhukoon puolestaan. Blackmore on mielestäni kaikken aikojen paras rock kitaristi. Juuri hän ja rumpali ian paice ovat ne vaikeimmin korvattava,massasta erottuvat yksilöt.kumpikin sarallaan lyömättömiä.
lainaa
Raikku

12.11.2010 klo 23.09 1 tykkää tästä

Jaa-a. Ainakin hevirokissa kyseisten herrojen panos on ollut merkittävä..muulla ei ole väliä..
lainaa
olavi

18.01.2011 klo 17.34 3 tykkää tästä

Deep Purple ei ole Deep Puple ilman Ritchie Blackmorea. Toki bändi voi sillä nimellä ilman häntä esiintyä, mutta kaikki näin tehdyt levyt on jätettä, eikä niiden ansiosta bändi olisi koskaan noussut kukoistukseen. Muut kokoonpanot nauttii Ritchien viitoittamasta tiestä, ja ansioista, jonka ovat tehneet itsellleen ohdakkeiseksi, kun eivät pysty samaan, ja lopputolos on karmeaa kuraa. Rainbow, sekä Blackmore's Night on selvästi tasokkaampaa, kuin muiden kokoonpanojen jätepurple.
lainaa
teemu71

22.11.2011 klo 11.33

no onhan blackmoren (tai lordin, miksei kukaan pidä lordia määritelmänä dp:lle?) jälkeiset purplelevytkin ihan mainiota rokkia. blackmores night taas on ihme menninkäismusiikkia, jota en välitä kuunnella vaikka muusikot olisivatkin ammattitaitoisia.

kiistaan parhaista dp-levyistä oma näkemykseni on että machine head, fireball, burn ja perfect strangers.
lainaa
olavi

18.02.2014 klo 20.43

Mitä Lordiin tulee, niin Blackmore on hänenkin muistolleen tehnyt upean kappaleen Carry on ... Jon, joka löytyy Blackmores Night levyltä Dancer and the moon. Purplen viimeisin levy on vastaavasti surkeaa jatkoa Blacmoren jälkeiselle aikakaudelle, ja jopa menninkäismusiikki on sitä parempaa. Myös Purplen Montreuxin konsertti v. 2011 perustuu materiaalin puolesta vanhempaan Blackmoren tekemään materiaaliin. Välissä toki uudempaa huonompaa matskua vähän, sekä muutama huono vanhempi ei Blacmoren biisi. Jos uudempi Purple olisi kelvollista, niin olettaisi sitä bändin soittavan enemmän 2000 luvulla, mutta kun biisit ei kanna yhtään, niin joutuvat edelleen turvautumaan Blackmoren tekemiin biiseihin enemmistönä konserteissa. Kaikki DP.n ei- Blackmore levyt ovat huonoja tai erittäin huonoja. Purple historiikki kirjan mukaan eivät myöskään ole myyneet kovinkaan hyvin, mitä en ihmettele.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova