Tuorein sisältö

Möröt & muukalaiset vs. Eastwood & pappi Jaakob

06.04.2009 klo 17.33 | Luettu: 6422 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Muodikas, myös 3D-versiona esitettävä tietokoneanimaatio Möröt vastaan muukalaiset taisteli tänä viikonloppuna vanhemmankin yleisön arvostamien draamojen Gran Torino ja Postia pappi Jaakobille kanssa. Suomalaiset asettuivat mörköjen puolelle, joiden seikkailut valtasivat useimmat valkokankaat.

Möröt vastaan muukalaiset on saanut suomalaisilta kriitikoilta nihkeitä kehuja. Animaatiota on kuvailtu komeaksi ja vauhdikkaaksi, mutta sisältöpuolen arvostaminen on onnistunut vain harvoilta valituilta.

Clint Eastwoodin ohjaamaa ja tähdittämää Gran Torinoa on kutsuttu Suomessa kaikeksi välillä mestariteos ja keskitasoa kiintoisampi pätkä. Elokuva on saanut pääasiassa arvostusta myös kotimaassaan, jossa pieni osa kriitikoista on tosin puhunut amatöörimäisyydestä ja jopa piilorasismista. Gran Torino on ollut myös maksavan yleisön mieleen.

Klaus Härön ohjaama kotimainen Postia pappi Jaakobille menestyi varsin hyvin kopiomäärään nähden ja sai ylistystä kriitikoilta. Tv-tuotannoksi alunperin suunniteltua, vajaat 80 minuuttia kestävää draamaa on kutsuttu vähäeleiseksi, pohdiskelevaksi ja koskettavaksi. Sokeasta papista ja entisestä vangista kertova elokuva on selkeästi yksi tämän vuoden kehutuimmista tapauksista Suomessa.

Ensi-iltansa sai myös kritisoitu hömppäfantasia Mustesydän. Hyvistä näyttelijöistä huolimatta koko perheen seikkailu on tuomittu sieluttomaksi.

Viikonlopun katsotuimmat elokuvat Suomessa:

1. Möröt vastaan muukalaiset (17 681 katsojaa) - arvostelu
2. Slummien miljonääri (10 622 katsojaa) - arvostelu
3. Miehet jotka vihaavat naisia (7 785 katsojaa) - arvostelu
4. Gran Torino (7 014 katsojaa) - arvostelu
5. Postia pappi Jaakobille (4 998 katsojaa)
6. Marley & Me (3 243 katsojaa) - arvostelu
7. Mustesydän (2 359 katsojaa) - arvostelu
8. ???
9. Bolt (2 259 katsojaa) - arvostelu
10. Lukija (2 122 katsojaa) - arvostelu

Lähde: Suomen elokuvasäätiö

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Rick Moranis ulos ko... Christian Bale psyko... >

Keskustelut (2 viestiä)

GanymeDes

Rekisteröitynyt 23.04.2007

06.04.2009 klo 20.06

Millonkohan/onkohan tuosta Postia pappi Jaakobille leffasta on tulossa arvostelu? Kiinnostaisi lukea että mistä siinä on oikein kyse ja sitten ehkä käydä katsastamassa.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

06.04.2009 klo 20.49

GanymeDes kirjoitti:
Millonkohan/onkohan tuosta Postia pappi Jaakobille leffasta on tulossa arvostelu? Kiinnostaisi lukea että mistä siinä on oikein kyse ja sitten ehkä käydä katsastamassa.


En tiedä vielä onko. Viime viikon ensi-iltaelokuvien valinta arvosteluun meni ns. puihin. Olin noin 100% varma useammasta syystä, ettei häröilijän tv-elokuva kiinnostaa ketään, vaikka se kiinnostaa nyt minuakin.

Bonuksena onnistuin ensimmäistä kertaa myöhästymään lehdistönäytöksestä, minkä vuoksi omakustanteinen arvostelu Gran Torinosta ilmestyi vasta lauantaina.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova