Tuorein sisältö

SIGin paluukeikka vaihtui Matti Inkisen kuolinilmoitukseen

25.05.2009 klo 19.07 | Luettu: 6785 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

SIG-yhtyeen laulaja Matti "Inksu" Inkinen on löydetty kuolleena. Reilu kolme viikkoa kadoksissa olleen Inkisen ruumiin löysi sivullinen kellumasta Raisionlahdelta. Inkistä etsittiin useaan kertaan juuri samaiselta Raisionlahden alueelta suuretsintöjen ja sukeltajien voimin. Tapaukseen ei epäillä liittyvän rikosta.

50-vuotias Matti Inkinen syntyi Maskussa mutta nousi kansan tietoisuuteen naapurikunta Raision punkin katveesta nousseen rokkibändi SIGin päämiehenä. Vuonna 1978 perustettu bändi nousi Raision margariinitehtaan kupeesta suureen maineeseen hiteillä kuten Vuosisadan rakkaustarina, Sadan vuoden yksinäisyys, Älä sinä huoli, Leijailen, Hyvää syntymäpäivää ja Tiina menee naimisiin. Yhtye hajosi ennen 80-luvun vaihdetta mutta aktivoitui uudelleen 1995. Tuorein albumi Suomalainen pop-levy on vuodelta 2003.

Inkinen oli muutakin kuin pätevä poppari. Margariinitehtaan trukkikuskista tuli isona mielenterveystyön ammattilainen. Myös lasten parissa Inkinen teki töitä ja SDP:n riveissä Inkinen vaikutti Raision kaupunginvaltuustossa.

SIGin piti esiintyä viikonloppuna Raisiossa järjestetyssä Raisrockissa. Yhtye perui esiintymisen jo päiviä ennen keikkaa, mutta bändin miehet vierailivat kuitenkin pelipaikalla. Tuolloin lauantaina Inkisen kohtalolle ei vielä ollut varmuutta. Bändin kotisivuilla todettiin "monet huolestuneet kyselivät Matti Inkisen tilanteesta. Keikkabussin tunnelma oli surullinen ja kaihoisa, välillä myös toiveikas. Mattia paikalle kaipasivat yleisön ja orkesterijäsenten lisäksi RaisRockin esiintyvät muusikot".

Alla oleva käyköön myös bändin jäsenten väkeväksi muistopuheeksi:

"Tämän hetken tilanteen mukaan Matti Inkisen katoamiseen liittyvässä kokonaisuudessa on pelkästään häviäjiä; omaiset, ystävät, suomalainen pop-musiikki sekä vielä erikseen mainittuna Seiskan ja Iltalehden loukkaava uutisointi. Tämän havaitsi selkeästi myös lauantaina Raisiossa. Voittajia ei näköpiirissä ole. Suurta lohtua tilanteeseen ei valitettavasti ole tuonut Iltalehden artikkeli siitä, miten onkin mahdollista että nettilataamisen yhteydessä saattaa sittenkin tulla lataamisen ohessa myös siihen kuulumatonta materiaalia. Hyvä että on kuitenkin yritystä. Asioilla kun saattaa kumma kyllä olla toinenkin puoli, mikä on ihan erilainen kuin näyttävillä otsikoilla rakennettu raflaava lööppi.Lopputuloksen ratkettua syntyy monia kysymyksiä. Silloin syntyy myös monia uusia syytöksiä tai kenties myös syyttämättä jättämisiä. Onko tapauksessa kenties rikottu jotain lakia?" (lainaus SIGin kotisivuilta 25.5 päivätystä tekstistä).

Lue bändin muistopuhe edesmenneelle Inksulle SIGin kotisivuilta




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Rohkea itävaltalaiso... Provinssiin aikataul... >

Keskustelut (4 viestiä)

Gmith

Rekisteröitynyt 03.07.2008

25.05.2009 klo 21.52

Voi mikä tragedia kun Matti meni ja kuoli. Nyt kyllä sanon että lepää rauhassa, koska tästä uutisoidaan joka paikassa ja teen itsestäni paremman ihmisen osoittamalla kunnioitusta täysin random hemmolle jota en tunne ja samalla unohdan sen faktan että tätäkin viestiä kirjottaessa tuhannet ihmiset potkaisi tyhjää, mutta eihän heistä tarvi välittää kun emme heitä tunne, eikö?

Eiku hetkinen.. sehän olisi tekopyhää.
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

25.05.2009 klo 22.20

Ikävä juttu.
lainaa
Demonoid

Rekisteröitynyt 13.08.2007

25.05.2009 klo 23.10

vaadin seiskan päätä vadille ;_;
lainaa
_pedobear_

26.05.2009 klo 08.16

...too old
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova