Tuorein sisältö

Tony Iommi juttelee Heaven & Hell ja Black Sabbath -kuvioista

27.05.2009 klo 15.05 | Luettu: 2011 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Heaven & Hell -kokoonpanon Tony Iommi on Ultimate Guitar.comin haastattelussa puhunut tuoreesta The Devil You Know -albumista. Black Sabbath -miesten albumi on ensimmäinen studiojulkaisu Heaven & Hell -nimen alla.

- Olimme kiertueella Japanissa ja yhteisellä lounaalla joku ehdotti "kiinnostaisiko uuden albumin teko". Kaikki olivat heti ideassa mukana, "tehdään levy". Ihan totta, niin The Devil You Know sai alkunsa.

Iommin mukaan Breaking Into Heaven oli ensimmäinen biisi, jonka porukka sai kasaan.

- Aloin vain laittaa riffejä ja ideoita muistiin, kuten tekivät myös muut jannut. Sovimme tapaamisesta Los Angelesissa, koska Geezer, Ronnie ja Vinny asuvat siellä. Kuuntelimme toistemme ideoita ja jatkoimme niitä biiseiksi asti.

Bändi äänitti Walesissa, hyvin valmistautuneina. Biisejä ei tarvinnut hinkata kymmeniä kertoja, pari ottoa riitti.

Albumilla on paljon keskitempoisia siivuja.

- Emme ole koskaan kirjoittaneen albumillista pelkästään nopeaa materiaalia. Kirjoitamme aina sekä hidastempoisia että nopeita siivuja. Niin teimme myös tuoreella levyllä. Kirjoitimme muutaman nopean biisin, kun taas loppu materiaali on keskitempoista. Tottakai voisimme tehdä albumillisen nopeita viisuja mutta yleensä teemme niin, miltä hyvältä tuntuu.

Entä mikä on estänyt Ozzy Osbournen johtaman Black Sabbathin uuden levyn tekemisen?

- Suurimpia ongelmia on kommunikaatio ja ajan puute. Ozzylla on lukuisia projekteja meneillään, vaikkapa MTV:n kanssa. Jos alamme äänittää uutta Sabbath-albumia, sille pitää löytyä aikaa. Kiekkoa ei voi äänittää yhtenä päivänä ja keskittyä sitten taas johonkin toiseen projektiin. Hankkeeseen pitää ryhtyä sata lasissa, muuten albumia ei kannata edes aloittaa.






V2.fi | J.A. Kaunisto
< Lisää lippuja Britne... Al Pacino antaa armo... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova