Tuorein sisältö

James Hetfieldin mielestä Metallican Load-albumin kansi pelkkä taidepieru

04.06.2009 klo 09.08 | Luettu: 4939 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Classic Rockin haastattelussa Metallican James Hetfield kertoi kommenttejaan Load-albumin aikaisista kuvioista (vuonna 1996). Load-albumin kohdalla bändin imago muuttui ja albumin kansikuva herätti ansaittua huomiota. Kuva oli peräisin Andres Serranon sessiosta Semen and Blood, joka nimensä mukaisesti yhdisteli siemennestettä ja verta.

Bändin uusi imago ei innostanut Hetfieldia.

- Lars ja Kirk olivat vetovastuussa uuden imagon suhteen. "Meidän pitää löytää itsemme uudelleen " oli päivän sana. Imago ei ole minulle kirosana mutta jos imago ei tunnun sinulta, silloin siinä ei ole järkeä. He hakivat ilmeisesti U2-viboja, Bono etsimässä sivupersooniaan. Se ei mennyt meikäläisen kaaliin. "Tässä kuvaussessiossa olemme 70-luvun glamrokkareita" - niin että mitä! Hylkäsin vähintään puolet kuvista, jotka piti tulla levyn kansipapereihin.

- Kansikuvajuttu meni myös vastoin minun toiveitani. Kirk ja Lars olivat tuolloin todella "kiinni toisissaan", varsinkin huumeiden johdosta. Meikäläinen jäi syrjään. Lars ja Kirk olivat todella kiinnostuneita taiteesta, erityisesti abstraktista taiteesta. Jannut esittivät niin homoa...ja he tiesivät meikäläisellä olevan kestämistä. Niinpä albumin kansikuva ilmentää hyvin tuota kaikkea. Rakastan taidetta mutta sillä ei tarvitse järkyttää. Menin mukaan heidän naamioleikkeihinsä, kaikkeen typerään mikä heidän piti saada tehtyä.

Myös bändin jäsenten hiukset lyhenivät yhdessä yössä.

- "Saisimmeko neljät hiustenleikkuut samaan pakettiin", emme tehneet niin - se vain tapahtui ajan myötä. Tulee lisää ikää, hiukset ohenevat. Pitkät hiukset eivät enää tuntuneet sopivilta.







V2.fi | J.A. Kaunisto
< Alexi Laiho kärsii e... Saunassa nimekäs per... >

Keskustelut (3 viestiä)

MaryPoppins

Rekisteröitynyt 10.02.2009

04.06.2009 klo 15.34

Ai, siitä se 'load' tuleekin. Onkos Reloadinkin kannessa jonkun lastit?
lainaa
Jazon

04.06.2009 klo 16.17

Noiden kansien alkuperäinen teemahan on jo vanhan juttu:D
lainaa
Raat0

Rekisteröitynyt 11.04.2007

06.06.2009 klo 13.57

MaryPoppins kirjoitti:
Ai, siitä se 'load' tuleekin. Onkos Reloadinkin kannessa jonkun lastit?

Pissaa ja verta.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova