Tuorein sisältö

Jumala koskettaa Eddie Van Halenin skebaa

12.06.2009 klo 08.46 | Luettu: 3038 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Spinner.comin haastattelussa Van Halenin kitaraässä Eddie Van Halen on puhunut kitaristiuransa alusta ja myös inspiraation löytymisestä.

Eddie kertoo aloittaneensa pianotuntien ottamisen 6-vuotiaana. Hän ei koskaan käynyt kitaransoittotunneilla.

- Kun muutimme Hollannista Jenkkeihin, olin jo hyvä pianisti - kuten myös veljeni Alex. Long Beach College järjesti soittokilpailun ja voitin sen kolmena vuonna. Lopetin pianon soittamisen, koska minua pakotettiin siihen ja en saanut soittaa haluamaani musiikkia. Joten kapinoin ostamalla itselleni rummut. Veljeni teki samoin ja vaihtoi kitaraan. Lopulta Alex harjaantui paremmaksi rumpaliksi, niinpä vaihdoin hänen kitaraansa.

Entä miten valmistaudut äänittämiseen/biisien kirjoittamiseen?

- Minun pitää "lämmitellä" sormiani ja itseäni tunnin tai pari. Parin kolmen tunnin veivaamisen jälkeen pääsen sopivalle tasolle. Oikeastaan meikäläinen vasta harjoittelee elämään ilman viinaa. Aikaisemmin viinan avulla pääsin vireeseen nopeammin. Ajatukset pitää jättää taakse ja olet avoinna kaikelle, mitä Jumala antaa kuulua sormieni kautta. Jumala ei anna mitään, jos et soita. Joten muutaman tunnin veivaamisen jälkeen Jumala ajattelee, että mies on valmis. Annan hänelle jotain työstettävää. Jumalalla on huumorintajua ja välillä hän antaa minulle pelkkää paskaa - en aina pidä soittamastani lopputuloksesta.

Eddie puhuu myös niistä hetkistä, jolloin heti tietää saavuttaneensa jotain erityistä. Jump-niminen biisi oli yksi niistä.

- Van Halenin ainoa ykköshitti, rakensin oman studion saadakseni kyseisen biisin levylle. Kaikki inhosivat kyseistä biisiä. Alex ja minä säädimme kappaleen valmiiksi, koska eräs tyyppi ei halunnut kuulla koko viisusta. Jump voitti Grammyn ja MTV:n palkinnon vuoden parhaasta videosta. Siinä vaiheessa kaikki olivat että "hei, mahtavaa". Kuitenkin jouduin taistelemaan, että sain erään tyypin laulamaan viisuun vokaalit!


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Alaston Hynynen runo... Cherin tytär muuttuu... >

Keskustelut (3 viestiä)

DCLXVI

12.06.2009 klo 20.15

Miehen soittotaidothan ovat Pick of Destinyn ansiota.
lainaa
tomjones

13.06.2009 klo 01.12

Kuka vittu se "eräs tyyppi oli"???, kertoisi nyt oikeilla nimillä :) Toivottavasti se tyyppi on nyt tyytyväinen.
lainaa
JanZa

Rekisteröitynyt 30.10.2008

15.06.2009 klo 12.33

tomjones kirjoitti:
Kuka vittu se "eräs tyyppi oli"???, kertoisi nyt oikeilla nimillä :) Toivottavasti se tyyppi on nyt tyytyväinen.


Sehän on David Lee Roth.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova