Tuorein sisältö

Metallica kehui Porin ennätyskeikkaa

26.07.2009 klo 10.21 | Luettu: 23347 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Tapahtumajärjestäjä AEG Live/Live Nation Finlandin mukaan yksipäiväinen Sonisphere Festival Porin Kirjurinluodolla lauantaina keräsi yleisökseen huimat 60 000 metallifania tehden historiaa suurimpana rock-konserttina Suomessa tähän mennessä. Kymmenen bändiä, kaksi lavaa ja unohtumattomat konsertit jäävät varmasti kaikkien niiden mieleen, jotka pääsevät sanomaan olleensa siellä.

Porin kaupungin valloitti 60 000 innostunutta festivaalikävijää, jotka olivat saapuneet paikalle nähdäkseen maailman parhaat metallibändit yhden päivän aikana. Linkin Park esitteli yleisölle äärimmäisen tiukan livesettinsä, jossa kuultiin hittiä hitin perään. Bändi nosti rimaa pääesiintyjä Metallicaa varten, joka veti suurimman show’nsa Suomi-keikkojensa historiassa. Myös Metallican James Hetfield hehkutti jättiyleisön edessä, että "Pori on ollut paras pysähdys koko upealla Sonisphere Festival -kiertueella tähän mennessä".

Porin Sonisphere Festivalin järjestäjät haluavat välittää kiitoksensa hienolle yleisölleen, ensi vuonna nähdään vieläkin suurempi show...(Kuva AEG Live / Live Nation Finland)

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Slayerin rumpalin 30... Resident Evil jatkuu... >

Keskustelut (52 viestiä)

korri

26.07.2009 klo 10.44

Ensi vuonna taitaa jäädä väliin. Juomat vähintään 5€ kpl, ruoka oli HK:n monopolin seurauksena luokatonta...ja erittäin kallista, jonot joka paikkaan ihan tajuttomat, anniskelualueelle ei päässyt enää lopusta, festarijuna oli 45 min myöhässä, aikataulua ei ollut ilmoitettu missään, vesipisteitä ihan liian vähän, vessoja ihan liian vähän...
TaiZuuni

Rekisteröitynyt 01.06.2007

26.07.2009 klo 10.44

Muuten perkeleen hyvä festari, mutta Pori kaupunkina on paska. En enää ikinä tahdo sinne.
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

26.07.2009 klo 10.45

Täältä palaavien seassa oli hauska ajella Porintietä Tampereelle. Hieman ruuhkaa.
Jeppe

26.07.2009 klo 11.05

Jep. Bändit rautaa mutta Pori on paska ja järjestelyt ärsytti. Meinaa vielä isompaa showta ensi vuonna... yhtäsuurikuin enemmän jonottamista ja ketutusta.. Jää varmaan väliin
aivovamma

26.07.2009 klo 11.13

+++Lamb of god, machine head... muuta ei sitten tarvittukkaan että sai osan porukasta pidettyä tyytyväisenä.
++ Saxon oli positiivinen yllätys
+ Metallica
--- tiedotus oli perseestä Esim. sisäänkäynnin edessä luki vielä että omia juomia ei saa tuoda.
--- Ruoka jonot olivat kaaoottiset loppuillasta ja sapuska loppui kojuista + lupaamaa variaatiota ei ollut kauheasti (kalaa kaksi kojua, paljon hk:n kojuja)
--- Juoma jonot olivat... lukekaa edeltä. Päivällä homma sujui jotenkin.
-- bändien soittoajat oli maksullisia. mutta lista meni sivujen mukaan(ajoista ei ollut tietoa)

Nicolea en kerinnyt näkemään mutta ovat tulossa heinäkuussa uudestaan.

Ensivuonna(Tai koska ikänä tuleekaan) pitää sallia omat juomat/ruoka hyvissä ajoin.
Mutta bändejä olin siellä katsomassa, en sitten tiedä muista. Vesipisteitä oli tarpeeksi mutta nekin olisvat tarvinneet omat pallot että porukka olisi löytänyt ne. Alueella oli myös turha aita(kahden anniskelualueen välissä) jonku yli joutui jossain vaiheessa menemään eikä järjestyksenvalvojat onneksi kyseisestä kohdasta enää välittäneet.
laku

26.07.2009 klo 11.22

Bändit oli hyviä, mutta järjestelyt kusi nilkoille aivan totaalisesti...
Iso-Arska

Rekisteröitynyt 08.03.2008

26.07.2009 klo 11.43

Jepjep. Paikan päällä oli todella helppoa päästä fiilikseen mukaan, mutta pahin järjestelyvirhe näkyi siinä poistumisen opastamisessa. Ykköslavan vasemmalla puolella oli exit-merkki eikä sitä kautta päästettykään ihmismassaa pihalle?
Rantanen

26.07.2009 klo 12.00

Todellakin järjestelyt olivat kehnot. Sisääntulossa oli liian vähän tarkastuspisteitä. Omituinen häslinki anniskelualueelle menossa: kukaan ei tiennyt oliko tulossa vai menossa ihmismassan keskellä. Tunti juomajonossa. Ja keikkojen jälkeen koko kaupungissa ei taksin taksia, vaikka aivan selvää oli, että porukkaa on paljon. Taitaa jäädä ensi vuonna käymättä. Pelkään, ettei tästä edes mitään opita.
Hanna

26.07.2009 klo 12.12

Tapahtumassa oli kaksi hyvää asiaa: 1) metallica ja 2) opastuspallot taivaalla. Muuta hyvää sanottavaa ei juuri olekaan.

HK/Kariniemi-monopoli aiheutti muun muassa sen, ettei festivaalialueelta saanut kasvisruokaa. Veikkaan, etten ollut ainoa kasvissyöjä 60 000 ihmisen joukossa. Moni tuli pitkän matkan takaa, eikä kukaan voisi uskoa nykyään, ettei noin isosta tapahtumasta saa ruokaa, jolloin omia eväitä olisi pitänyt ja kannattanut ottaa mukaan. Nojoo, muurinpohjalettuja sai, tunnin jonotuksen jälkeen.

Myös jonot naisten vessoihin olivat ala-arvoiset (miehistä oli hauskaa tulla nakki sepaluksesta lerpattaen vittuilemaan naisten vessoihin jonottaville, kuinka mukavaa on syntyä mieheksi, tunnelman luomista kai sekin). Missään isossa festavaalitapahtumassa en ole nähnyt noin vähän wc-tiloja - ja vertailukohtana on tapahtumat, jossa kävijöitä on vähintään puolet vähemmän! Tapahtuman nettisivut olivat turhat ja ristiriitaista tietoa oli enemmän kuin tarpeeksi. Miten voi olla mahdollista, ettei esiintymisaikoja julkaista?
kylläinen

26.07.2009 klo 14.56

Keikat olivat kovat mutta Piiiiiiiiiiiiiiiiiitkälle haisi rahastus ja pahasti.

Omia juomia ilmoittettiin viimetingassa sallituksi nettisivuilla, vaan korkit vietiin pois.
Järkkärin sanoin "Järjestäjän ehdoton vaatimus"

Ruokaa ja juomaa oli vain yhdeltä palveluntarjoajalta... Oli Hk Kariniemi Fosters.
Yhtä kuraa kaikki.

Ensivuonna en tule paikalle samalla hinnalla, puhumattakaan ruuan ja juoman hinnasta.


Vaan onneksi oli omat eväät. Nom!
Ossi

26.07.2009 klo 15.25

Miksi esiintymisaikoja ei ollut ilmoitettu? Odotin ruokajonossa puolituntia ja pääsin sen aikana noin 10 metriä eteenpäin ja olisi ollut vielä 50 metriä jäljellä, ennenkuin myyjä tulee ja ilmoittaa, että jonottaminen on turhaa, nakit ovat loppu. Kärvistelin lopulta 8 tuntia syömättä ja meinasin pyörtyä lopun massapaniikkilähdössä kun kaikki työnsivät joka puolelta samaan aikaan.
Umbra

Rekisteröitynyt 23.01.2008

26.07.2009 klo 16.32

Kaikkeen edellä olevaan voi helposti yhtyä. Porista jäi helvetin paska mielikuva kaikennäköisten kommelluksien jälkeen ja järjestelyt festareilla perseestä. Keikat onneksi aivan maagisia, enempää tuskin olisi voinut toivoa.
metalman

26.07.2009 klo 16.45

En ollu ite paikalla mut järjestelyt on vissiinki kusenu pahasti ku kukaan ei näytä niitä kehuvan. Eipä varmaakaan tuu lähettyy seuraavalla kerralla jos porissa ne pitävät, näin metallican pari kertaa hartwallilla ja oli hyvät keikat.
ThomThom

26.07.2009 klo 16.47

En nyt ihan lyttyyn haukkuis järjestelyjä. Ruokaa ei kyl meinannu saada mistää ja tajunnan menetys oli lähellä. Kuitenki bändejä kävin katsomassa enkä pettyny. Metallica uskomatonta rautaa saatana!!!
Pete

26.07.2009 klo 17.06

yksi sana. CAMPINGALUE!
Ei jonoja, majoitus joo, ruokaa joo, vessoja joo ja juomaa joo.
2 kertaa jonotin festaripuolen anniskelussa noin 10min molemmilla kerroilla, ei paha. Homma pelaa kun ei jonota sopulina sopulien joukossa! Mahtavaa oli!
Killerbug

Rekisteröitynyt 02.07.2008

26.07.2009 klo 17.20

Miinuksina oli=
-Omia juomia ei saanu tuoda ku vaan sen yhden pullon, josta se korkkikin repäistiin heti alussa...
- Ruokaa miltein mahdotonta saada, loppuillasta kun kävi kysäsemässä nii safka loppu.
-Esiintymisajat?!?!
-Hinta
Plussia=
+Keikat oli mahtavia
+juomapisteet
+ ja ööm...
joku

26.07.2009 klo 17.49

yhden illan keikka, olisitte nyt herran jumala syöneet ennen sinne alueelle menoa kunnolla ni ei olisi tarvinnut siellä sitten kärsiä... Ja ei se porin kaupungin syy, että järjestäjät kusivat organisoinnin. Syyttäkää sonispheren takana hääräävää porukkaa.
Hessujee

26.07.2009 klo 18.00

Aivan äärimmäisern loistava festivaali oli kyseessä kokonaisuudessaan. Ruuasta en tiedä kun keskityin vain juomapuoleen:) Ja se oli muuten Lars Ulrich joka sanoi, että olis paras festivaali koko kiertueella...
zico

26.07.2009 klo 18.20

joku kirjoitti:
yhden illan keikka, olisitte nyt herran jumala syöneet ennen sinne alueelle menoa kunnolla ni ei olisi tarvinnut siellä sitten kärsiä... Ja ei se porin kaupungin syy, että järjestäjät kusivat organisoinnin. Syyttäkää sonispheren takana hääräävää porukkaa.


Justiinsa! Tämä "yhden illan keikka" kun alkoi jo 12 reikäreikä päivällä! Miten helvetisti sitä olisikaan saanut syödä että olis jaksanu 23-24 asti illalla!!!! Oli syy nyt kenen tahansa niin homma ei toiminut. Järjestäjien pyyntö oli, että osa festarikävijöistä jäisi alueen anniskelupisteisiin ettei keskusta suotta ruuhkautuis, mutta kun Metallica lopetti keikkansa ei anniskelualueille edes enää päästetty. Ensi vuonnakin meinaan osallistua, ei siitä nyt niin huono maku jäänyt ja toivottavasti virheistä opitaan.
laurianttila

Rekisteröitynyt 22.08.2008

26.07.2009 klo 18.25

Ykköslavan anniskelualueelle ei ollut enää mitään jakoa Linkin Parkin aikaan. Jonotin hodareita anniskelualueen portin vieressä ja järkkärit "sulkivat" sen noin puoleksi tunniksi, kun ryysis sisällä oli niin kova. Kun sain nakit (45min jono), koitin vielä toisesta portista hakemaan vähän kostuketta, mutta ihan turhaan. Päivällä n. 15.00 sai juomaa kakkoslavan anniskelupuolelta todella helposti, mutta hinta oli kyllä jäätävä. Viimeinen juoma putosi kurkusta noin klo 16.00, jonka jälkeen ilta sujui vesipisteen antimilla (salakuljetetun korkin kanssa pystyi kanniskelemaan mukana, kiitos kavereille ennakkovaroituksesta.).

Mutta Metallica oli kova. ++
dgsdg

26.07.2009 klo 18.26

ei ruokaa, esiintymisajat paskat
Jöyjöy

26.07.2009 klo 18.42

käsittääkseni esiintymisajat oli samassa paketissa alueen kartan kanssa,joka tottakai maksoi..
porilainen

26.07.2009 klo 18.56

Ei mitkään ihan paskat festarit! Tulin yksin omalla autolla ensimmäisten joukossa. Juuri olin raskaan kebab-aamiaisen syönyt. Itse en juomista juuri tarvinnut, joten arvaatte varmaan miten hyvän hinnan sain taskumatista! .'D Tosiaankaan en lähtenyt tukemaan ruoka- ja juomarahastuksia, ne oli idiootteja varten. Vähän kyllä ne ulkopaikkakuntalaiset häiritsivät kun valittivat joka asiasta. Kyllä täytyy näin Porilaisena myöntää että olin viisas kun lähdin ennen metallikan keikan puoliväliä, hirveätä paskaa. Pääsin siitä noin 10 minuutissa takaisin ajelemaan kaupungille :) Eikä toki kiirettä minnekään, vaikka jotain mänttejä jalankulkijoita hyppi alle kokoajan. Iso plussa Porille ja kaikille Porilaisille kun teimme jotain mihin ei isommatkaan kylät ole pystyneet!
porilainen

26.07.2009 klo 19.00

manu kirjoitti:
Täältä palaavien seassa oli hauska ajella Porintietä Tampereelle. Hieman ruuhkaa.

Joo ja se on edelleen tampereentie, joka lähtee Porista tampereen suuntaan. Huittisten kautta olis vähä nokkelampi päässy nopeemmin.
Rita-Maria

26.07.2009 klo 19.58

lin itse paikalla Sonisphere-tapahtumassa Porissa ja 15-vuotias poikani myös. Jo alueelle mennessämme törmäsimme heti aluksi HK:n monopoli-ruokatelttaan, jonne oli tunnin mittaiset jonot ja kello oli siihen aikaan vasta 17:30.

Sen jälkeen aloimme hakea vaihtoehtoista ruokapistettä, mutta ainoa vaihtoehto oli YKSI pieni hotdog-kioski, joka oli anniskelualueen sisäpuolella! Tänne hodarikioskille ei sitten päässyt alle 18-vuotiaat. Yksi kioski - 60.000 ihmistä!

Jonotimme sinne mieheni kanssa tunnin ja kun pääsimme myyntiluukulle, niin sämpylät olivat loppuneet. Myynnissä pelkkiä nakkeja ja jono meidän perässämme vielä monen kymmenen metrin mittainen. Kiukku oli ihmisillä melkoinen.

Olutpisteitä kyllä oli mutta ruokatarjoilu petti pahan kerran. Roskiksia ei ollut missään, joten maahan oli pakko heittää kaikki...

Lisäksi olimme siinä porukassa, joka lähti Metallican keikan jälkeen ison lavan etuvasemmalta pois, exit-pallojen suunnasta; ja juutuimme myös kymmenien tuhansien muiden kanssa suljetun aidan taakse. Ihmiset huusivat "avatkaa portit ja päästäkää meidät pois". Pelotti, todella ajatella, mitä olisi voinut tapahtua, kuin vihainen, väsynyt ja nälkäinen ihmismassa olisi lähtenyt painautumaan portteja vasten, paikalla oli myös paljon alaikäisiä...

Palaute ensi vuodelle; ei Poriin tälläisiä festivaaleja, koska järjestelyt olivat ala-arvoiset ja kapasiteetti oli täysin riittämätön.

Ruokatarjoiluun voisi ottaa mallia esim. Ruisrockista, jossa vaihtoehtoisia kojuja on kymmenittäin alueella.

Etrittäin ala-arvoista oli myös se, ettei missään julkistettu bändien esiintymisaikoja; ei edes nettisivuilla, vaikka siellä oli kohta esiintymisajat. Törkeää asiakkaiden = maksajien dissaamista :( Sonisphere ensi vuonna suurempaan kaupunkiin, me emme ole enää Poriin menossa.
Rita-Maria

26.07.2009 klo 20.00

Hessujee kirjoitti:
Aivan äärimmäisern loistava festivaali oli kyseessä kokonaisuudessaan. Ruuasta en tiedä kun keskityin vain juomapuoleen:) Ja se oli muuten Lars Ulrich joka sanoi, että olis paras festivaali koko kiertueella...


Sanoi että oli paras keikka. tällä festarikierroksella. Keikka olikin hyvä, muut asiat pettivät Porissa törkeästi. Metallica kun ei joutunut jonottamaan ruokaa, vessaa tai ulospääsyä...
Hauis

Rekisteröitynyt 04.04.2008

26.07.2009 klo 21.10

Iso-Arska kirjoitti:
Jepjep. Paikan päällä oli todella helppoa päästä fiilikseen mukaan, mutta pahin järjestelyvirhe näkyi siinä poistumisen opastamisessa. Ykköslavan vasemmalla puolella oli exit-merkki eikä sitä kautta päästettykään ihmismassaa pihalle?
Päästettiin, mutta ensin piti odotella että Metallica pääsee TURVALLISESTI pois alueelta..
Hauis

Rekisteröitynyt 04.04.2008

26.07.2009 klo 21.11

Toki järjestelyt kusivat, mutta turha Porin kaupunkia siitä on syyttää..
Hauis

Rekisteröitynyt 04.04.2008

26.07.2009 klo 21.16

ps. siinä odottamisessa meni korkeintaan 10min
Stripped

26.07.2009 klo 21.21

Me ei jouduttu jonottaan mihinkään, oltiin ajoissa paikalla ja pois lähdettiin leppoisalla tahdilla, ilman kummempaa kiirettä (autokin parkkiin helposti, lähelle ja ilmaiseksi). Ruokaa ja juomaa riitti, kun omia eväitä mukana (halvempaa ja ainakin saa mitä haluaa). Alkoholia ei tullut nautittua laisinkaan, musiikki ja moshaaminen riitti meille ja en yleensä muutenkaan lähde festareille notkumaan kalja-alueelle. Pari pientä parannusta järjestäjille: veden jakelu eturivissä oleville puuttui ja päälavan edustan alueen olisi voinut ns. sulkea jossain vaiheessa, niin ei ois ollu niin hirvee tuo paine siellä edessä. Pääosin mielestäni nuo ryysikset yms. ongelmat johtuivat molemmista osapuolista, niin järjestelystä, kuin yleisöstäkin. Vieläkin isoimmilla festareilla / konserteissa käyneenä on huomannut, että ihmiset ovat tottuneet isoihin tapahtumiin ja ottavat asiat vähän rennommin ja osaavat toimia tällaisissa tilanteissa. Kaikissa isoissa tapahtumissa tiet ruuhkautuu ja jonoja syntyy, siltä ei voi välttyä. Ja kyllä niitä humalaisia idiootteja riitti ihan tarpeeksi, vaikka juomat loppuikin kesken. Eli meidän puolesta iso kiitos festivaalista ja ensi vuonna uudestaan, jos vaan esiintyjät yhtä kovia\,,/
turkulainemiäs

26.07.2009 klo 21.45

Rantanen kirjoitti:
Ja keikkojen jälkeen koko kaupungissa ei taksin taksia, vaikka aivan selvää oli, että porukkaa on paljon.


Eiköhän se ole selvää ettei n. 75 tuhannen asukkaan kaupungissa löydy 60000 taksia? tuskin helsingistäkään olisit saanu taksia ilman odottamista, jos olisi vastaavassa paikassa vastaavan kokoiset juhlat.
Hanna

26.07.2009 klo 22.09

Toinen kommentti: mielestäni Pori vaikutti mukavalta ja kauniilta kaupungilta, mitä nyt nopeasti lauantaina ehti nähdä. Saavuimme vähän ennen kymmentä aamulla kaupunkiin, ei ruuhkia, ei ongelmia parkkipaikan saamisessa jne. Kävelykadulla oli joku kahvila, mistä sai halvalla kahvia. Leppoisa ja odottava tunnelma kaiken kaikkiaan.

Koska alueelta ei ruokaa saanut, kävelimme tapahtuman jälkeen uhkarohkeasti ensimmäiseen pizzeriaan, mikä vastaan keskustassa tuli. Jonot olivat ovelle asti, mutta kaiken kaikkiaan, jonotus mukaan lukien, ruoan saamisessa ei mennyt kuin ehkä 45min, vaikka asiakkaita oli todella paljon. Ammattitaitoista, nopeaa toimintaa sekä hyvää ruokaa. Minun kokemukseni perusteella ei ole mitään syytä haukkua itse kaupunkia. Ei tämä tapahtuma nyt sentään ihan Porin kaupungin keksimä ajatus ollut. Järjestäjät vain eivät osanneet hoitaa hommaansa. Sitä paitsi minusta kirjurinluoto sopi oikein hyvin tällaiseen tapahtuman järjestämiseen. 60 000 ihmistä on silti aivan ehdoton yläraja, enempään ei rahkeet riitä, vaikka kuinka olisi ruokaa ja vessoja tarjolla.
Hags

26.07.2009 klo 22.58

Näiden puheiden perusteella toivon että suurempi show ei meinaa sitä että esim. Rammstein nähtäisiin Porissa...
AnXa

Rekisteröitynyt 09.06.2008

26.07.2009 klo 23.42

Miinus siitä, että Anthrax ei tullut paikalle kun niillä oli kiirettä hakata laulaja ulos bändistä... mitä hittoa siinä oikein edes kävi? Mikä oli se syy lopulta? Taiteelliset erimielisyydet? :(
Belew

27.07.2009 klo 01.26

Eikö jengin pitänyt tulla sinne musiikkia kuuntelemaan eikä viinaa + nakkeja ahteriin tunkemaan? Aina on tietty typerää, jos ruokaa tms. ei anneta tuoda paikalle, mutta musiikki siellä pitäisi olla pääosassa. Helposti sellaiset 12 tuntia jaksaa syömäti olla, kunhan on vain jotain nestettä mukana.

Olen monella keikalla ollut, missä nämä pseudo-musadiggarit ovat teltassa kaljaa vetämässä ja kun bändi alkaa soittaa, ryhtyivät velikullat örveltämään. 15 min. päästä mennään takaisin baariin, kun ei siellä lavan edessä ollutkaan niin kivaa.
Kaisu

27.07.2009 klo 09.03

Olen kiertänyt paljon isoja festareita, ja järjestelyt toimivat yllättävän hyvin. Kun menimme ajoissa alueelle, ystävällinen ravintola-alueen tarjoilija kertoi bändien aikataulut. En ole koskaan törmännyt vielä ainakaan naisten vessojen riittävyyteen. Jos alueelle laitettaisiin 1000 vessaa, niin käyttäjiä jokaiselle WC:lle olisi vielä 6000. Ruokamonopoli vitutti, mutta puolenpäivän jälkeen sisäänkäynnin ruoka-alueelta sai vielä salaattia. Kalja-alue oli perseestä, sinne oli vaikea päästä ja vielä vaikeampi oli päästä ulos. Oikealla asenteella ulospääsykin sujui ok, hitaasti mutta varmasti.
ansku

27.07.2009 klo 17.16

Loppuillasta ei ollut kaljat edes enään kylmästä, vaan antoivat lämpimiä tolkkeja 5€ kpl. Törkeetä.
Hauis

Rekisteröitynyt 04.04.2008

27.07.2009 klo 18.45

Joo törkeetä.. Varmaan varastot myyty tyhjiks ja sen jälkeen tuotu lisää??
lol

27.07.2009 klo 19.24

AnXa kirjoitti:
Miinus siitä, että Anthrax ei tullut paikalle kun niillä oli kiirettä hakata laulaja ulos bändistä... mitä hittoa siinä oikein edes kävi? Mikä oli se syy lopulta? Taiteelliset erimielisyydet? :(

Puhut nyt eri festarista....
vanhakonkari

27.07.2009 klo 20.58

AHHAAH!!

Olitteko ihmiset ensimmäistä kertaa festareilla?? Itse olen ollu neljä kertaa RMJssä ja kolmesti Roskildessä joten jotain tiedän festareista.

Kyllä järjestelyt kusivat jonkin verran joo muttei mitenkään niin rankasti että kannattaisi kyynelehtiä.

Ja mitä tulee noihin ruokakojuihuin ja muihin niin mitä vitun gurmeeta te sieltä odotitte?? Kariniemi ei kelpaa... HK ei kelpaa.... Ihan oikeesti nyt jumalauta. Ainoa suuri kuseminen todellakin oli nuo jouma pisteet... bisseä tosiaan sai paikoin jonottaa sen tunnin mutta mitä sitten???

Se on varmaan tulevaisuudessa parempi jäädä sinne himaan mutsin lihapatojen ääreen pelaan wowia ja kuuntelemaan sitä Metallicaa isin ostamasta ämpeekolme soittimesta niin ei tarvitse sitten pahoittaa sitä mieltään kun ei kaikkea saa HETI ja ilmaiseksi. PISTE!!!!
Opettaja

27.07.2009 klo 21.03

Kaisu kirjoitti:
O En ole koskaan törmännyt vielä ainakaan naisten vessojen riittävyyteen. Jos alueelle laitettaisiin 1000 vessaa, niin käyttäjiä jokaiselle WC:lle olisi vielä 6000.


Millä vitun matikalla???
Opettaja

27.07.2009 klo 21.05

Belew kirjoitti:
Eikö jengin pitänyt tulla sinne musiikkia kuuntelemaan eikä viinaa + nakkeja ahteriin tunkemaan? Aina on tietty typerää, jos ruokaa tms. ei anneta tuoda paikalle, mutta musiikki siellä pitäisi olla pääosassa. Helposti sellaiset 12 tuntia jaksaa syömäti olla, kunhan on vain jotain nestettä mukana.

Olen monella keikalla ollut, missä nämä pseudo-musadiggarit ovat teltassa kaljaa vetämässä ja kun bändi alkaa soittaa, ryhtyivät velikullat örveltämään. 15 min. päästä mennään takaisin baariin, kun ei siellä lavan edessä ollutkaan niin kivaa.


AAMEN!!
Hepsu

27.07.2009 klo 21.42

lol kirjoitti:
AnXa kirjoitti:
Miinus siitä, että Anthrax ei tullut paikalle kun niillä oli kiirettä hakata laulaja ulos bändistä... mitä hittoa siinä oikein edes kävi? Mikä oli se syy lopulta? Taiteelliset erimielisyydet? :(

Puhut nyt eri festarista....

Niin sen Anthrax piti olla tuolla! Tosi harmi, olis halunnu nähdä/kuulla.
Dom

27.07.2009 klo 21.53

Täällä näyttää osalla menevän puurot ja vellit pahasti sekaisin. Joo, ruoka ja juomapuoli kusi tapahtumassa aika pahasti, mutta tällä ei ollut mitään tekemistä Porin tai porilaisten kanssa. Pori tarjosi ainoastaan tapahtumapaikan ja kaikki muu tuli tapahtuman järjestäjän eli AEG Liven/Live Nationin taholta. Ne samat jonot ja surkea ruoka olisivat olleet tosiasia vaikka tapahtuma olisi järjestetty vaikkapa esim. Turussa.
Ketch

27.07.2009 klo 23.29

Omia ruokia ja alkoholittomia juomia sai kyllä tuoda alueelle. Juomapullojen korkit heittivät portilla menemään (mitä vit...!). Olutta sai lyhyellä jonottamisella ja tyhjennyskin onnistui jonottamatta. Ruokajonot liian pitkät. Konserttialue loistava ja soundit hyvät. Aikataulukin ilmestyi nettisivulle, mutta monille liian myöhään. Ulospääsyssä joku ihmeen hämminki. Muuten hyvä meininki.
Kiitos

28.07.2009 klo 13.55

Joo lopettakaa se Porin haukkuminen, kaunis kaupunki Pori on kesäisin. Mielestäni järjestelyt toimivat ok. Yksipäiväinen "festari", sen nyt selviää vaikka syömättä. Pieni napostelu pitäisi riittää ja vähän juomaa huuhtomaan se alas. Bändejä ainakin itse menin katsomaan. Lopettakaa se vinkuminen ja käykää joskus todella huonosti järjestetyissä tapahtumissa. Niitä nimittäin löytyy ja tämä Porin keikka ei sitä ollut.

rockrollkissmyass

28.07.2009 klo 13.55

Raju taloudellinen voitontavoittelu esti laadukkaan palvelun Sonispheressa. Ei suomalaiset ole mitään palvelukansaa, vaan metsäläisiä, jotka haluavat repiä tuohtaa, mielihyvän tuottaminen taas on pakollista pakkopulla. Järjestäjän etukäteisinformaation perusteella pidin selvänä, että muonitus oli järjestettävä itse. Oltiin itse menossa sisään noin 10.30. Palstoilla olen kuullut, että pulloista on nypitty korkit pois. Ilmeisesti tälle toimenpiteille on havahduttu vasta myöhemmin. Hieno idea järkkäreiltä. Hei, kertokaa idean äiti tai isä. Olet ansainnut vuoden vittumaisimman järkkärin tittelin. Ihmettelin aitojen siäpuolella, kun joka toisella oli reppu ja sen sisältö märkänä, no syy on paljastunut. Ihmettelin myös kavereita, jotka keräilivät pullojen korkkeja roskien seasta. Erittäin jännää oli sillä astmaatikolla, jolta vietiin piippu pois, järkkärin mukaan huumepiippu. Toinen järkkäri oli tullut väliin. Ei niin saa tehdä, meni toisella tästä jäynästä orkut ohi. Ymmärrän kyllä alkoholijuomien poiston, mutta ruoka, lääkkeet saisivat olla rauhassa porukan repuissa. Hyvä idea oli karsinoida kaljasiepot rinteen örvellyskentälle, jäi lavan edessä sopivasti tilaa pystyssä pysyville.
Rokinrakkikoira

28.07.2009 klo 14.35

Promoottoreiden aloituspalaveri pe 13.6.2008

Ville: pitäis ruveta tsekkailemaan tätä ens kesän Porin juttuu?
Kalle: Ai ny vai? Sehä on vasta ens kesänä.
Pertti: Time money.
Ville: Hei Kalle, sinne pitäis varmaan järjestää jotain sapuskaa ja selast?
Kalle: Ai mää vai? Eikö pelkät sopat riitä, pannaan rinteeseen kilsan tiski. Eikös ole vitun hyvä idis, saadaan homma hoidettua kerralla kondikseen.
Pertti: ja kassaan rahaa, odota mä lasken 60.000x10x5=3 miljoonaa, ou jeah, that's nice.
Ville: Eihän kukaan noin paljoo bissee vedä!
Kalle: oot oikees, jos vetää lonkeroo enemmän.
Ville: Nehän aivan jurrissa, jos ne vetää ton määrän? Ja kaikki järjestysongelmat! Ja nehän kusee tolla määrällä bajamajat täyteen alle tunnissa.
Pertti: But with that amount boost they sleeping at the end of game, I say good thinking Kalle.
Ville: Mutta hei jätkät, kai ny jotain sapuskaa pitää?
Kalle: No on han hyvä veli Porissa snagareita, eiks porilainen on keksitty täällä?
Ville: No nehän repii pelihousut, kun ne herää laskuhumalassa.
Kalle: No siinähän örveltävät, pidetään vaan verkkoaidat kiinni ja päästeään sitten, kun enimmät höyryt on saatu pihalle.
Ville: Hei anna mä hoidan nää turvallisuusasiat. Yks idis olis ottaa niiden vesipulloista korkit pois portilla. Kato, kun ne ei saa loppuillasta loiventavaa juotavaa, niin me ei jaksa pörrätä enää porteilla.
Kalle: Vitttu sä oot nero Ville, saadaan myytä vielä enemmän, mutta eikö jätkät saman tien kaadateta kaikki juomat portilla, niin saadaan lisää myyntiä.
Pertti: Joo mä hoidan tiedotuksen, pannan tiukka linja porteilla. Otetaan sapuskatkin pois, Oh what a marvellous idea.
Ville: Mutta jätkät ne sapuskat, ku kerrat napataan ne pois, niin pitäis vissiin keksii jotain tilalle vai ?
Kalle: Mun mielestä turhaa, lonkut ja bisset rittää.
Ville: Hei Kalle kait sä nyt voisit soittaa jonnekin HK:lle tai vastaavalle ja tilata muutama hodariteltan, eikös?
Kalle: Ja euroshopperin pyttistä, nami nami, mul on sinä aina pakkases.
Pertti: Eikähän nämä ollut tässä nyt, voisin vielä "peruuttaa" muutaman bändin ja ottaa jotain halvempaa tilalle, eikös Dingo ollut täältä päin?
plussaakirjoituksist

29.07.2009 klo 20.26

Rokinrakkikoira kirjoitti:
Promoottoreiden aloituspalaveri pe 13.6.2008

Ville: pitäis ruveta tsekkailemaan tätä ens kesän Porin juttuu?
Kalle: Ai ny vai? Sehä on vasta ens kesänä.
Pertti: Time money.
jne...


Lisää näitä kiitos! :D
Hauis

Rekisteröitynyt 04.04.2008

30.07.2009 klo 22.38

lol kirjoitti:
AnXa kirjoitti:
Miinus siitä, että Anthrax ei tullut paikalle kun niillä oli kiirettä hakata laulaja ulos bändistä... mitä hittoa siinä oikein edes kävi? Mikä oli se syy lopulta? Taiteelliset erimielisyydet? :(

Puhut nyt eri festarista....
Ihan sama festari.. Turisashan korvas anthraxia.. nimim. "lol"
noora

01.08.2009 klo 18.38

Todellakin turha laittaa syyt Porin ja porilaisten piikkiin. Itse tulin paikalle kaakkois-suomesta ja huomasin porilaisten olevan helvetin mukavaa porukkaa ja itse Porikin sen oloinen kaupunki, että mieli tekee tulla sinne uudestaan.
Se on ihan sama missä kaupungissa festarit järjestetään, mutta jos järjestelyt kusevat niin silti syytetään kaupunkia?! Ihan niinkuin olisin KAUPUNGIN vika, ettei festarialueella ollut roskiksia (onneksi leirintäalueella oli,siitä plussaa!),ettei ruokapisteitä ollut tarpeeksi, henkilökuntaa tarpeeksi anniskelualueilla, tarvittavia opasteita, aikatauluja ILMAISEKSI jnejne. Tästä jäi niin paska maku suuhun, että seuraavista festareista kyselen etukäteen tarpeeksi ettei tarvitse olla pyörtymispisteessä keikkojen loputtua, kun ei saa mistään ruokaa. Ja vaikka olivatkin yksipäiväiset niin tässä päässä ainakin alkaa huipata kun ei ole 12 tuntiin saanut syötävää eikä sitä saanut kun vasta seuraavana aamuna (ruokatarvikkeiden loputtua).Keikat kuitenkin kovia,Lamb of God,LP ja Metallica olivat tajuttoman kovia,kiitos!
hymander

16.10.2009 klo 14.16

Vinku vinku.. tänne ei taida kirjottaa ku semmoset jotka ei osaa muuta ku vinkua.. Itsellä meni festarit hienosti.. kolme kaljaa (edellisen päivänä pääsin sairaalasta leikkauksesta niin ei voinu ottaa enempi) ja yöllä autolla kotiin.. ruokaa sai ja olihan niissä nyt festarilisä mutta se ei varmaan ole mitään uutta jos joskus on jossain ulkona käynyt syömässä.. tokihan Siwasta saa roiskeläppiä mukaan halvemmalla mut vittuako sitä kantamaan kauheita säkkejä tavaraa festareille mukana... Ei mitään valittamista missään järjestelyissä! Eikä yleisönkään puolesta.. ei tullu turpaan kertaakaan ja muutenkin oli porukka asiallisesti.. varmana ensi vuonna mukana mut en selvinpäin ;) vinku vinku.. voi perkele teidän kans..

Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova