Tuorein sisältö

Porin Sonisphere välttyi kaaokselta

27.07.2009 klo 09.30 | Luettu: 8942 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Satakunnan Kansan mukaan Porin Sonisphere-festarin turvallisuuspäällikkö Ville Ketonen hehkuttaa tapahtuman sujuneen monelta osin yli odotusten. 60 000 ihmisen pelättiin aiheuttavan massiivisen liikennekaaoksen. "Pieniä episodeja ja kiukustumisia porteilla yleisön lähtiessä kotiin" mutta ei mitään suurempaa.

Ketosen mukaan viivästystä aiheutti erityisesti kahden poistumistien sulkeminen. Operaatio piti tehdä, jotta artistit saatiin hyvässä järjestyksessä ulos alueelta. Ennalta ilmoitettuihin aikatauluihin tuli näin ylimääräistä joustoa ja suljettujen porttien sisällä olevat fanit alkoivat hermostua ylimääräisestä säädöstä.

- Artistit halusivat vielä käydä kiittämässä Porin hienoa yleisöä ja niinpä aikataulu viivästyi vielä senkin vuoksi vähän lisää. Yleisöllä alkoivat hermot mennä ja ilmassa oli pientä paniikkia, Ketonen toteaa Satakunnan Kansalle.

Lopulta alue saatiin tyhjäksi noin tunnissa, mitä voidaan pitää melkoisena saavutuksena.

Ketosen mukaan suuria järjestyshäiriöitä ei esiintynyt koko päivän aikana. Koko 60 000 hengen yleisömäärä mahtui alueelle hyvin ja pysäköintipaikkojakin tuntui löytyvä riittävästi. Etukäteen pelätyltä kaaokselta vältyttiin.

Sonispherelle on lupailtu jatkoa myös ensi vuonna.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Cronenbergilta filmi... Sikainfluenssa keske... >

Keskustelut (10 viestiä)

stammy

Rekisteröitynyt 30.07.2007

27.07.2009 klo 10.09

Kaveri kertoi, että vessoja oli aivan liian vähän, makkaraperunatiskille oli 2h jono ja kaljakin loppui anniskelualueelta. Ei tuo siis järjestelyn puolelta ihan putkeen mennyt, vaikka alue ihan kivasti tyhjenikin.
lainaa
yksi_60000sta

27.07.2009 klo 10.40

Ruuan jonottaminen kesti kohtuuttoman kauvan. Syitä siihen saattaa olla monia, mutta pankkikorttilla maksaminin on hidasta hommaa ja se oli mahdollista ilmeisesti joka tiskillä. Minäkin sain ruokani noin tunnissa ja olin tyytyväinen saamaani annokseen.

Suomalainen Heviporukka Tietää kuinka ollaan ja osaa käyttäytyä "jonossa". Että rutinat loppu!
lainaa
Pena

27.07.2009 klo 10.42

Tais olla Porilainen kaveri ;)
Itse olin paikalla ja hommat pelasi mielestäni erittäin hyvin, vessaan pääsi ja ruokaakin sai, juomat tosin loppui 30min ennen kuin keikka loppui. Juomien loppuminen siinä vaiheessa ei ollut huono käänne kuitenkaan.
Lisää näitä.
lainaa
stammy

Rekisteröitynyt 30.07.2007

27.07.2009 klo 11.32

Pena kirjoitti:
Tais olla Porilainen kaveri ;)

Sanotaan nyt, että lähes-turkulainen. Mitä se meille kertoo?
lainaa
Jari

27.07.2009 klo 13.17

Ja se alue ei tosiaan tyhjentynyt tunnissakaan. Kyllä sitä väkeä jäi sinne laahustamaan
lainaa
Hemppa92

27.07.2009 klo 16.16

Hodari kioskilla oli varmaan maailmankaikkeuden hitaimmat myyjät. Kun oli yhen aikaan ostamassa hotsia, mun edessä oli vaan yks kaveri ja jonottaminen kesti silti kymmenen minuuttia. Kun kävin illalla siinä kuuden aikaan niin jonoa oli sen 400 metriä niin arvakkaapa kaks kertaa jäinkö jonottaan. Tutut jäi kyllä jonottaan ja ne seisokin siinä jonossa sen 1h 15min. Vessaan ei kuitenkaan tarvinnut jonottaa milloinkaan viittä minuuttia kauempaa.
lainaa
SamiK

27.07.2009 klo 19.32

En tiedä millä festareilla Ville Ketonen on viikonloppuna ollut, mutta Sonisphere oli kaikkein paskimmin järjestetty festari millä olen 28v. elämäni aikana käynyt. Kaljaa odotettiin 40 min. jne.... Taisi muutenkin joillain olla hengenvaarallinen tilanne kun ulospääsyportit laitettiin varoittamatta kiinni 10 minuutiksi Metallican lopetettua. Onneksi älysin itse poistua paikalta aiemmin.
lainaa
oopee

27.07.2009 klo 19.57

No mikä helvetin kiire sieltä alueelta oli pois? Joka leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön. Kyllä nyt jokaisen täyspäisen pitäisi ymmärtää, että 60k ihmisen ollessa liikenteessä kaikki ei tapahdu sekunneissa. Jos joku haluaa ulos todennäköisesti muutama tuhat muutakin haluaa samaan suuntaan ja siitä syntyy ruuhkaa. Ruokahuolto oli kyllä kieltämättä tyritty alimitoitetulla HK-Kariniemi-monopolilla. Muuten sujui festarit mallikkaasti.
lainaa
SadButTrue

28.07.2009 klo 05.51

kaikki kun ei asu porissa eikä voi yöksi sinne jäädä piti ajoissa päästä pois että olisi kerinnyt bussiin/junaan, millä kukakin poistui. mikäli täyspäinen ymmärtää ruuhkin syntymisen, toivottavasti poriin, ja järjestely porukoihin sellaisia joskus saadaan.
lainaa
Rokkijumalanpoika

28.07.2009 klo 13.13

HK iso firma ja sössii näin pahasti, ja ruoka täyttä roskapaskaruokaa. HK soisi saada tästä sen verran myynnin laskua, että tulee maksamaan oppirahat korkojen kanssa. Nyt jää kuulkaa kabanossit mojumaan hyllyyn. Voi paska.
Itse olin paikalla ja seurasin keskustelua festareista etukäteen keskustelupalstoilla ja varauduin omilla eväillä. Eväiden tuominen alueella oli loppuun asti epävarmaa, kun järjestäjät sekoilivat vuoron perään mediassa (Ketonen, Keskinen, McRoy). Ristiriitaisten paskapuheiden tarkoitus oli ilmeisesti pelottaa ihmisiä jättämään eväät kotiin. Luojan kiitos en itse jättänyt. Vierestä seurasin niin puoleen päivään asti sai kohtuudella ruokaa, mutta kun pääjoukot saapuivat, eineet loppuivat aika nopeasti. Kiittäkää HK niitä, jotka raahasivat eväät mukaan, se pelasti edes vähän.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova