Tuorein sisältö

Kotiteollisuuden Hynynen Jeesustelee ja puhuu Jumalasta

19.08.2009 klo 00.03 | Luettu: 9797 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Kotiteollisuuden Hynynen paljastaa itsestään Jumalaa pelkäävän puolen. Bändin kotisivuille lisätyssä linkissä Hynynen juttelee uskon asioista Elossa.fi:n sivuilta löytyvässä artikkelissa. Juttu on julkaistu jo 30.4 Rauhan Tervehdyksessä mutta tuskinpa stoori on levinnyt laajemmalle yleisölle. Niinpä haastattelu kannattaa lukea mielen ja virkistyksen vuoksi täältä.

"Sellaiseen partatyyppi-jumalaan mie en usko. En usko, että on olemassa henkilö nimeltä Jumala. Mut siihen mie uskon, että on olemassa henki, Jumala. Tai ainakin on hirveän lohdullinen ajatus, että sellainen olisi".

"Miun tärkein suhde Jumalaan on ehkä siinä, että se on ajatuksena niin lohduttavaa. Melkein jokaisessa meidän biisissä haetaan ylhäältä voimaa, se on juuri sitä ”vittu anna nyt jotain, että mie jaksan” -juttua".

"Laulujen teko on miun tapa rukoilla. En mie oikein tarkkaan tiedä, mitä mie siinä rukoilen tai haen, mutta sellainen pysähtynyt meininki siinä on. Juuri siksi minusta on niin kiva tehdä tekstejä, se on sellaista laatuaikaa oman itseni kanssa. Kaikki muu ulkopuolinen touhotus jää pois".

"Oma lapseni on kastettu. Minusta kastetilaisuus on hirveän pysäyttävä ja koskettava. Pikkuveljeni lapsia ei ole kastettu ollenkaan, ja mielestäni se on vähän tylyä. Se on kuin naimisiinmeno maistraatissa: vähän viileää meininkiä. En mie nyt mikään hääihminen ole, mutta kirkossa on kiva olla häissä. Kirkossa tapahtuvat asiat ovat aika siistejä.

"Kasteessa aika konkreettisesti ja kivasti pyydetään lapsi mukaan isompaan kokonaisuuteen".

"Kuitenkin Raamatun pääjuttu on, ettei lähimmäiselle pidä tehdä pahaa ja muita pitää kohdella niin kuin haluaisi itseään kohdeltavan. Oikeastaan siinä on Raamattu referoituna, sen pääopetus"

Lue myös, miksi Hynynen lähti rippikoululeirille isoseksi, mitä mies ajattelee uskonnollisesta fanaattisuudesta ja mitä tapahtui Nokia Mission tapahtumassa. syvältä viiltää, sano!



V2.fi | J.A. Kaunisto
< Suomen Diilin naamat... Brittiläisen festari... >

Keskustelut (12 viestiä)

Mirr5

Rekisteröitynyt 17.03.2009

19.08.2009 klo 00.28

Ja miksi hän meille näin kertoo? Kirkko maksanut promotaatiosta?
lainaa
kasariletti

19.08.2009 klo 00.39 1 tykkää tästä

Mitäs paha siinä on, jos rokkari on Jeesus-uskovainen?
lainaa
Belew

19.08.2009 klo 01.01

Tuo lapsien kastaminen on aivan älytöntä. Mielestäni helluntailaiset ym. kumppanit ovat siinä mielessä fiksumpia, että kasteet tehdään vasta vanhempana, omasta tahdosta.
Muutenkin tuollainen valtionkirkko on lähinnä halpa, popularisoitu versio Jessen opetuksista: sotilaspapit kenties paradoksaalisin ilmiö. Mitään uskonnollisuutta kirkko ei jäseniltään vaadi, kunhan kirkollisverot tulloo maksettua.
lainaa
Mikko

19.08.2009 klo 02.26

"Kuitenkin Raamatun pääjuttu on, ettei lähimmäiselle pidä tehdä pahaa ja muita pitää kohdella niin kuin haluaisi itseään kohdeltavan"

Eikos valtionkirkon (ja monen muunkin kristillisen lahkon) mukaan Raamatun paajuttu ole, etta on vain yksi Jumala jne.. mullekin sopisi paremmin tuollainen "ei pida tehda pahaa lahimmaiselle"-kirkko, mutta sehan ei taida pitaa ahdasmielisten ihmisten mukaan paikkaansa.
lainaa
Pave

19.08.2009 klo 06.08

Itse olen kirkossa vain sen takia koska emäntä tahtoi kirkkohäät. Onhan tuo ajatuksena juu ihan lohduttavaa että tuolla jotain olisi, mutta en kyllä itse usko mihinkään.
" Ja jos joskus jostain löytyy jumala, ei se lapsekseen, kuvakseen, minua tunnista " * Ja Hynysen "loistava" ja "monimutkainen" soolo tulille :D *
lainaa
roudari-raimo

19.08.2009 klo 10.00

aika lollia, mies laulaa ettei rukousta kuule, eikä jumala tunnista häntä lapsekseen, jos on olemassa.

Taitaa pojat kerjätä taas huomiota, ja kyllähän me ääliöt sitä annetaan
lainaa
mmm

19.08.2009 klo 10.52

Kyllä se vaatii aikamoista rohkeutta, että uskaltaa myöntää edes itselleen, mitä oikeasti ajattelee. Miltä mikäkin tuntuu, mikä pelottaa, mikä on epävarmaa. Mikä on elämässä hienoa, mikä huonoa. Ja se sitten vasta rohkeutta vaatiikin, että pystyy vielä kertomaan nämä asiat muille. Siihen ei moni suomalainen mies vieläkään pysty.
lainaa
nemA

19.08.2009 klo 11.30

Uskonto on kuoleva aivopieru.
lainaa
jjooo

19.08.2009 klo 11.44

> Mielestäni helluntailaiset ym. kumppanit ovat siinä mielessä
> fiksumpia, että kasteet tehdään vasta vanhempana, omasta
> tahdosta.

Helluntaikirkon opissa kasteella ei ole ihan sama merkitys. Ev.lut. lapselle kaikki on valmiiksi suoritettu, mutta ajattelepas asiaa helluntailapsen näkökulmasta - miten vanhemmat voivat jättää lapsensa kastamattomaan tilaan? Tähän on monia vastauksia.
lainaa
Lichi

19.08.2009 klo 12.29

Hynynen puhuu asiaa. Ja kyllähän noista Kotiteollisuuden biisestä huomaa uskonnollista pohdintaa ja jonkin asteista uskonnollisuutta, ei missään nimessä ateismia. Säälittää kyllä lapset joiden vanhemmat on liian naiveja kastamaan lapsiaan kirkossa. Kyllä ateistitkin voisiavat kastaa lapsensa luterilaiseen, kirkkoon, koska elämme sentään Suomessa, maassa maan tavalla. Aika ihmeellistä uhoa täällä muutenkin. Pitääkö sitä uskontoa aina mollata? Ehkäpä olette liian kiiresiä ja itsekeskeisiä huomaamaan totuutta.

lainaa
SeppoTaalasmaa

19.08.2009 klo 14.06

Pave kirjoitti:
Itse olen kirkossa vain sen takia koska emäntä tahtoi kirkkohäät.


Naimisiin mentäessä riittää, että toinen kuuluu kirkkoon (jos siis haluaa kirkkohäät)
lainaa
Mr_Palikka

Rekisteröitynyt 18.04.2007

19.08.2009 klo 20.08

Lichi kirjoitti:
. Säälittää kyllä lapset joiden vanhemmat on liian naiveja kastamaan lapsiaan kirkossa. Kyllä ateistitkin voisiavat kastaa lapsensa luterilaiseen, kirkkoon, koska elämme sentään Suomessa, maassa maan tavalla.
Kiitos, aiheutit päivän repeämisen =D.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova