Tuorein sisältö

Pörsänmäen Sanomissa juttua Nightwishin ja Jaakko Tepon kohtaamisesta

17.09.2009 klo 14.06 | Luettu: 3989 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Lukekaa Pörsänmäen Sanomia, jotka ovat kansantaiteilija ja kuplettimestari Jaakko Tepon viralliset kotisivut.

Sivuilta löytyy mm. juttua Helsingissä keskiviikkona 16.9. pidetyistä Pörsänmäen Sanomat, eli tribuutti Jaakko Tepolle -levyn julkaisujuhlista. Tribuuttilevyn tiimoilta lavalla musisoivat mm. Jaakko Tepon pojat Ilja sekä Johannes Teppo, vuoden 2008 kuplettikilpailun voittaja Matti Muhonen, Martti Servoja Moods -viihdeduo sekä yllätysesiintyjänä Ismo ja Ilkka Alangon luotsaama Sössölandian Kultakurkut, Bad Ass Brass -puhallinyhtyeen kompatessa esiintymistä tyylillä, joka nostatti välittömästi hymyä yleisön kasvoille.
Mukana tribuutin julkaisujuhlissa häärivät myös muut levyllä esiintyvät yhtyeet. Merkkitapauksena omaa rooliaan levyllä pitävät niin Nightwish kuin 22-Pistepirkkokin, sillä albumilla on esillä kummankin orkesterin ainoat kotimaisella kielellä esitetyt kappaleet, jotka nousevat jo itsessään keräilykappaleiksi yhtyeiden uralla.

Nightwishin version Jaakon legendaarisesta Hilma ja Onni -kappaleesta tulkitsevan Marco Hietalan mukaan Jaakko Tepon sanoma on varsinkin nyt ajankohtainen, kun Suomi rämpii lähes laman kourissa, kuten 80-luvun lopussa jolloin Jaakko Tepon kappaleet soivat tiuhaan radiossa sekä autojen kasettisoittimissa. Hietala oli tutustunut henkilökohtaisesti Jaakko Tepon musiikkiin 14-vuotiaana, ja nähtyään miehen keikan oli ilmoittautunut välittömästi kansantaiteilijan vankkumattomaksi faniksi.

Nykyisin Joensuussa eläkepäiviään viettävä ja uransa aikana yli 650 000 levyä myynyt kansantaiteilija on sanojensa mukaan erittäin otettu nykyisten taiteilijoiden osoittamasta kunniasta hänen työtään ja teoksiaan kohtaan.

- Olin todella yllättynyt levyn kappaleiden tasosta, niin teknisesti kuin itse taiteilijoiden esityksissä. Olen myös erittäin otettu, että tämä nuorempi sukupolvi jatkaa kappaleideni esittämistä. Vaikka kovin ajankohtaisilta nämä aikoinaan rustaamani laulut tuntuvat vielä tänäkin päivänä.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Kurt Cobain laulaa B... Michael Douglas <3 M... >

Keskustelut (3 viestiä)

Heke32

Rekisteröitynyt 24.06.2008

17.09.2009 klo 16.43

"Merkkitapauksena omaa rooliaan levyllä pitävät niin Nightwish kuin 22-Pistepirkkokin, sillä albumilla on esillä kummankin orkesterin ainoat kotimaisella kielellä esitetyt kappaleet, jotka nousevat jo itsessään keräilykappaleiksi yhtyeiden uralla."

Miten niin? Onhan Nightwish levyttänyt kappaleen "Kuolema tekee taiteilijan" joka on täysin suomenkielinen. Vai ymmärsinkö tuon kohdan jotenkin väärin?
lainaa
armis

23.09.2009 klo 20.54

ostin ne Sanomat ja kyl oli tullu hyvät jytinät pilkillä kappaleeseen, nautin!
lainaa
Hilde113

28.09.2009 klo 08.58

"Kuolema tekee taiteilijan" on kuulostanut tähän asti korviini suomen kieleltä. Ja Pistepirkkojen ensimmäinen levy "Piano, rumpu ja kukka" on täysin suomenkielinen.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova