Tuorein sisältö

Lars Ulrichin mukaan albumien tekeminen vanhanaikaista

18.09.2009 klo 08.49 | Luettu: 5652 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Metallican Lars Ulrich on kommentoinut tuoreessa radiohaastattelussa (103.9 The X) uuden Metallica-albumin kuvioita. Rumpalin mukaan kiertäminen jatkuu todennäköisesti ensi vuoden loppuun asti. Sitten vedetään henkeä - ehkä puolen vuoden ajan. Studio kutsuu loppuvuodesta 2011 ja uutta levyä on luvassa...?

- Vanha kuvio on muuttunut. 10 tai 15 vuotta sitten tehtiin levy ja lähdettiin kiertueelle. Sitten sama kierros uudelleen. Vanhempana, ainakin meidän suhteen, kiertueet ovat hauskempia. Kiertue-elämä on myös paljon paremmin hanskassa kuin aikaisemmin. Emme enää menetä hermojamme ja joudu vaikeuksiiin. Kiertueet ovat lyhyempia mutta niitä on useammin. Uskon Metallican jatkavan kiertämistä ja kysymys on vain keikkatahdista ja tauoista. Tyyliin, soitetaan nippu keikkoja, sitten kuuden viikon tauko ja jälleen tien päälle. Kesällä Euroopan keikat ja sitten tehdään uusia biisejä...lähdetään kiertueelle kun huvittaa, kirjoitetaan uusia biisi kun huvittaa.


- Joten vastaus kysymykseen uudesta levystä - uusi Metallica-levy on teorissa valmiina aikaisintaan loppuvuodesta 2011. Mutta kokonainen albumikin alkaa olla jo vanhentunut julkaisuformaatti. Meillä ei ole voimassa edes levytyssopimusta, joten kuka tietää. Ehkä äänitämme biisejä ja laitamme ne ladattavaksi kotisivuillemme. Uuden julkaisuun menee kuitenkin aikaa, sillä meillä on vielä 30 keikkaa USA:ssa, Japanin ja Australian keikat - keikkoja siellä ja täällä koko ensi vuodeksi.





V2.fi | J.A. Kaunisto
< Metallican Lars Ulri... Pikkuhousukyttä-Kaki... >

Keskustelut (6 viestiä)

sampuu

18.09.2009 klo 09.37

Oho! jaa nyt sit laitettais nettisivuille biisejä jakoon,kun joku vuosi sit oltiin niin niin "Napster. Bad! Lots of millions to me.Good!" Levyjä ei oo kiva tehä ku bändin laulaja o perus rockasenteella studiossa vaan virastoaikoina ja mutenki kommunikaatio tyyppien välillä o samaa luokkaa kuin entisen Nliiton rajavartioila.
lainaa
Sipittäjä

18.09.2009 klo 10.04

No, tuskinpa ne kipaleet ihan ilmaiseksi tulisi jakoon, niin kuin Napsterin tapauksessa... ja olisivat muutenkin laillisemmalla pohjalla, että sikäli Napsterin vertaamista tähän skenaariooon en oikein ymmärrä. Tosin minä parkkiintuneena materialistina kyllä toivoisin niitä albumeja jatkossakin; toivottavasti siis tuo Ulrichin skenaario ei toteudu noin yleisessä mittakaavassakaan; johan tässä ollaan viemässä leffojakin muistitikuille, mistä en minä pidä.
lainaa
Dingo

Rekisteröitynyt 09.01.2008

18.09.2009 klo 19.09

Ei se pälli vaan enää osaa soittaa ees studiossa niin pitäähän sitä vedota johonkin "vanhanaikaisuuteen".
lainaa
Simo

19.09.2009 klo 03.33

muistaakseni myös soolot ovat vanhanaikaisia
lainaa
tyutyutyu

19.09.2009 klo 16.28

Sipittäjä kirjoitti:
johan tässä ollaan viemässä leffojakin muistitikuille, mistä en minä pidä.


Minä taas pidän tuosta todella paljon.
lainaa
jiiia

19.09.2009 klo 16.56

Ei siinä mitään, saahan jätkät kiertää jos haluaa. Niinhän sitä rahaa parhaiten kasaan saadaan. Tietenkin ois mukava, kun maksaa lipusta 50-100e, että musisointi ois myös jollakin tapaa ammattilaista. Mutta kun Lerssi romuttaa nykyään biisin kuin biisinkin, enää ei ole kyse ainoastaan Onen "vähän" heikommin vedetyistä tuplista, äijä ei vaan enää kykene soittamaan metallibändissä. Ja taitaa vähän sama homma olla Kirkin kohdalla, kyllä aika on pian tästä bändistä ajanut ohi. Ihan kiva nostalgiamielessä, mutta ammattimaista musisointia on bändin keikoille turha enää mennä kuuntelemaan.

Ja itse uutiseen, kieltämättä aika mielenkiintoinen ajatus. Eikä mielestäni missään tapauksessa hyvä. Itse kuulun niihin kuuntelijoihin, joille kaiken maailman best of- kokoelmat ovat murhaa. Albumit ovat mielestäni aina kokonaisuus, jonka jokaiset kappaleet kuuluvat tiukasti yhteen, vaikka mitään teemallista yhdistävää tekijää ei olisikaan. Yksittäisten kappaleiden satunnainen julkaiseminen veisi mielestäni täysin hohdon musiikin kuuntelusta, ja osoittaisi, että artisti ei enää osaa tehdä tiukkaa kokonaispakettia.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova