Tuorein sisältö

Idols korvataan X-Factorilla, lue osallistumisohjeet!

22.09.2009 klo 15.15 | Luettu: 5329 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Maailmalla supersuosioon noussut menestysformaatti X Factor tulee vihdoin Suomeen. X Factor nähdään MTV3-kanavalla ensi keväänä, samalla Idols jää tauolle.

X Factor etsii laulajalupausta tai lauluryhmää valloittamaan suomalaisten sydämet. Ohjelmaan voivat osallistua kaikki 16 vuotta täyttäneet eikä yläikärajaa ole - kaikilla on mahdollisuus. Kilpailussa on kolme kategoriaa: 16-24-vuotiaat, yli 25-vuotiaat sekä lauluryhmät.

Kyseessä on myös tuomareiden taistelu. He ottavat mittaa toisistaan etsiessään sitä yhtä, jossa on sitä jotakin erityistä, X Factoria. Ohjelman tuomarit ovat Linda Lampenius-Cullberg, Renne Korppila ja Gugi Kokljuschkin. X Factorin juontaa Heikki Paasonen ja Xtra Factorin Jukka Rossi.

Koelaulut alkavat marraskuussa ja ne järjestetään neljällä paikkakunnalla:

7.-8.11. Kuopio (Kuopion Musiikkikeskus)
14.-15.11. Helsinki (Tapahtumatalo Bank)
28.-29.11. Tampere (Tampere-talo)
5.-6.12. Rovaniemi (Rovaniemen kaupungintalo).

Ennakkoilmoittautminen koelauluihin alkaa 1.10. X Factorin virallisilla nettisivuilla www.mtv3.fi/xfactor.

Koelauluista jatkoon selvinneet pääsevät pudotusleireille. Pudotusleirien jälkeen seuraa finalistien valintavaihe. Finalistit pääsevät live-konsertteihin ja lopulta kaksi parasta suureen X Factor -finaaliin.

Alkuun tuomarit etsivät valovoimaisimpia laulajia yhdessä rintamassa. Koelaulujen jälkeen tuomarit kuitenkin lähtevät omille teilleen, kun kukin heistä saa vastuulleen ja valmennettavakseen yhden kolmesta esiintyjäkategoriasta.

Jokainen tuomari vastaa omista suojateistaan, valitsee heille biisit, stailaa ja valmentaa. Tuomari seisoo valmennettavansa rinnalla loppuun saakka. Pelissä ovat niin tuomareiden maineet kuin egotkin.

Live-konserteista lähtien katsojat pääsevät vaikuttamaan kilpailun etenemiseen. He päättävät kenelle esiintyjistä ja tätä myötä tuomareista heidän äänensä menevät. Viikkojen kuluessa jäljellä on vain yksi kilpalija. Se, jolla Suomen kansan mielestä on eniten X Factoria!

Ohjelma on tuonut maailmalla artistitaivaalle nimekkäitä tähtiä, kuten Leona Lewisin ja Alexandra Burken. Iso-Britanniassa X Factor on ollut kiistatta tämän vuosikymmenen kykyjenetsintäohjelmien ykkönen. Se on saavuttanut parhaimmillaan lähes 70 % markkinaosuuden tv-katselusta (16-34-v.) ja saanut yli 14 miljoonaa katsojaa.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Äänestä paras kotima... Sherlock Holmesin ja... >

Keskustelut (4 viestiä)

Lytti

22.09.2009 klo 18.45

Tälläistä on jo tarpeeksi, laittaisivat vain jotain mielenkiintoisempaa. Tosin tälläkin luultavasti tullaan takomaan rahaa kuten jollakin Idolsilla.
lainaa
Vesiapina

Rekisteröitynyt 10.04.2007

22.09.2009 klo 19.37

Bändit ei siis saa osallistua vai?
lainaa
Niko

23.09.2009 klo 14.16

Ilta-Puluille (IS ja IL) uutisehdotus.

"Jymy-yllätys! Janne Kataja EI juonna Xtra Factoria" :D
lainaa
Cyna

23.09.2009 klo 23.36

Vesiapina kirjoitti:
Bändit ei siis saa osallistua vai?


Eipä nähtävästi, ellei bändi koostu pelkistä laulajista. Tämä kun on laulukilpailu.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova