Tuorein sisältö

Seiskalle SIG-jutussa synninpäästö

12.10.2009 klo 15.50 | Luettu: 3163 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Julkisen sanan neuvosto on julkistanut vapauttavan päätöksen koskien 7 Päivää -lehden uutisointia kohutussa SIG-Matti Inkisen tapauksessa. Neuvoston mukaan uutinen ei rikkonut hyvää journalistista tapaa.

Taannoisessa Seiskan uutisessa kerrottiin SIG-yhtyeen laulajaan Matti Inkiseen kohdistuvasta rikostutkinnasta. Uutisen teki kiistanalaiseksi seikka, että tapaus oli vasta esitutkinnassa ja aiheena oli niinkin arka asia kuin lapsiporno.

Neuvoston mukaan Seiskan uutinen esitutkinnasta piti paikkansa. Inkinen sai myös esittää oman kantansa lehden sivuilla. Julkisen sanan neuvosto painottaa, ettei lehti syyttänyt Inkistä rikoksesta, vaan kertoi epäilystä ja tutkinnasta. Jutusta ei löytynyt asiavirheitä.

Neuvoston mukaan julkisuuden henkilön kohdalla yksityisyyden suoja on tietyllä tavalla heikompi kuin tavallisella virtasella. Inkinenkin oli avoimesti kertonut sairaudestaan kyseisen lehden sivuilla jakaen näin yksityiselämäänsä kaikelle kansalle. Neuvoston mukaan Inkinen näin toimiessaan teki valinnan pysyä julkisuudessa.

Julkisuuden henkilöt eivät voi sanella nauttimansa julkisuuden laatua.

Seiskan uutisen jälkeen syntynyt laaja mediakohu aiheutti vaikeasta sairaudesta toipuvalle Inkiselle suuria henkisiä paineita. Bändin piti lähteä uuden kokoelmalevyn myötä pitkälle kiertueelle mutta Inkinen päätyi henkilökohtaiseen ratkaisuun. Laulaja löydettiin hukkuneena kotipaikkakunnaltaan Raisiosta 25.5.09.


Lähde YLE

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Irina kiertää kotima... Päivän kuva: Tom Cru... >

Keskustelut (3 viestiä)

rippex

Rekisteröitynyt 12.05.2009

12.10.2009 klo 20.48

Ois kyl pitäny tolle roskalehdelle jonkinlainen rangaistus antaa.
lainaa
Polttopullo

12.10.2009 klo 23.30

rippex kirjoitti:
Ois kyl pitäny tolle roskalehdelle jonkinlainen rangaistus antaa.


Ai koska uutisoivat meneillään olevasta rikostutkinnasta? Eikös tuo ole ihan normaalia journalismia.

Seiskalle voisi tosin antaa jonkinlaista rangaistusta siitä, että se on huikean ala-arvoinen paskalehti tässä laatulehtien (IS, IL ja HS) ja laatujournalismin luvatussa maassa. ;)
lainaa
Latuman

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

12.10.2009 klo 23.32

Paska lehti mutta lakia ei rikkonut. alles ist klart.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova