Tuorein sisältö

Mistä kertoo Ridley Scottin lautapelileffa Monopoly?

12.11.2009 klo 12.13 | Luettu: 2446 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Lautapeliin Monopoly perustuva elokuva lienee se kiinnostavin elokuva, kun puhutaan lautapeleihin perustuvista elokuvista, sillä ohjaajaksi on värvätty mestari Ridley Scott. Mutta mistä pirusta leffa kertoo?

Kirjoittaja Frank Beddorin aiempiin töihin kuuluu romaanisarja The Looking Glass Wars, jossa Beddor on ottanut tunnetut Liisa Ihmemaassa -hahmot ja kirjoittanut näiden ympärille fantasiasodasta kertovan tarinan. Lewis Carrollin kertomus on inspiroinut miestä myös tapauksessa Monopoly.

Monopoly-elokuva kertoo "rakastettavasta luuserista", joka on parempi pelaamaan Monopolya kuin hoitamaan kiinteistökauppoihin liittyvää työtään. Päähenkilö putoaa liisamaisesti "jäniksenkoloon", tai sama käytännössä: mies yrittää turhaan lyödä Monopolyn maailmanennätyksen, minkä jälkeen hän herää seuraavana aamuna kaupungista, joka toimii Monopolyn säännöillä ja sisältää tuttua kuvastoa.

Syvemmällä tasolla elokuva kertoo miehestä, joka on älykäs ja valmis ottamaan riskejä pelissä, mutta joka ei uskalla elää oikeaa elämää. Käyskentely Monopoly-maailmassa tietenkin auttaa miestä muuttumaan.

Scott innostui heti tästä juonikuvauksesta, sillä ohjaaja on käynyt nuoruudessaan eeppisiä Monopoly-taistoja perheensä kanssa. Mikäli joku ei vieläkään ole valmis ostamaan elokuvalippua, Beddor vain hymyilee ja selittää, että toteutus on kaikki kaikessa ja Scott todennäköisesti saa aikaan visuaalisesti mielenkiintoisen elokuvan.

Lähde: LA Times

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Sonata Arctica kiert... Zemeckis jatkaa joul... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova