Tuorein sisältö

Entinen Genesis-tähti lainaa muiden biisejä

13.11.2009 klo 09.30 | Luettu: 2459 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Peter Gabriel julkaisee Scratch My Back -albumin 22. tammikuuta 2010. Levy on ensimmäinen osa sarjassa, jossa Gabriel ja muut eturivin artistit tulkitsevat toistensa kappaleita.

Albumi sisältää Gabrielin tulkintoja muiden artistien kappaleista. Mukana on klassikkobiisejä mm. Radioheadiltä, Neil Youngilta, Arcade Fireltä, Lou Reediltä, Talking Headsiltä ja Bon Iveriltä.

Gabriel kuvaa albumia hyvin henkilökohtaiseksi. Levy sisältää kaksitoista kappaletta, jotka on tallennettu käyttäen vain orkesterisoittimia ja lauluääntä. Gabriel päätti olla käyttämättä albumilla kitaraa tai rumpuja.

Peter Gabriel on tullut alunperin tunnetuksi jo kouluaikoina perustamansa Genesis–yhtyeen tiimoilta. Gabriel lähti Geneksistä vuonna 1975 ja on sen jälkeen julkaissut seitsemän studioalbumia, soundtrack-albumit elokuviin Birdy, The Last Temptation of Christ ja Rabit Proof Fence.

Peter Gabriel on ollut mukana perustamassa ihmisoikeusjärjestöä Witness.org Vuonna 2006 The Nobel Peace Laureates palkitsi Peter Gabrielin Man of Peace –tittelillä.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Hylätty vaimoehdokas... Sex Pistols-nokkamie... >

Keskustelut (1 viestiä)

Antti

16.11.2009 klo 12.30

Alentava otsikko! Phil Collinsista voisi käyttää nimitystä "entinen Genesis-tähti", mutta Peter Gabriel on Peter Gabriel!
lainaa

Kirjoita kommentti


553


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova