Tuorein sisältö

Applen iPod-julkistukset

05.09.2007 klo 20.52 | Luettu: 2195 kertaa | Teksti: Ville Heinonen



Kuten aiemmin tänään huhuiltiin, Apple esitteli juuri päättyneessä lehdistötilaisuudessaan uusia tuotteita. Etukäteen osattiin odottaa uusia iPod-versioita, ja niitä tottavie saatiinkin.

Illan Apple-julkistuksia:

- Kauan odotettu iPod Touch julkaistiin. Tämä kosketusnäytöllinen iPod noudattaa pitkälti iPhonen käyttölogiikkaa, eikä ulkokuorikaan juuri Applen puhelimesta heitä, paitsi iPod on puhelinta ohuempi. Touch iPodissa on myös langaton verkkoyhteys, jonka avulla voi surffailla netissä Safari-selaimella. Selain hyödyntää automaattisesti kääntyvää kosketusnäyttöä. Musiikki- ja internet-ominaisuuksien lisäksi uudessa kosketus-iPodissa löytyvät vanhasta mallista tutut video- ja kuvatoistomahdollisuus, kalenteri, yhteystietolista, kello, laskin ja muut perinteiset lisäominaisuudet. iPod Touchille luvataan 22 tunnin musiikkitoistoa ja 5 tunnin videotoistoa yhdellä latauksella. Muistikoot 8GB ja 16GB, joten aivan "perinteisen" iPodin tallennustiloihin ei pystytä.
- Myös iPod Nano uusiutui. Näyttö on nyt kasvanut reilusti entisestä postimerkkikoosta kahteen tuumaan. Näytön uusi resoluutio Nanossa 320 x 240px. Näytön kasvun myötä myös Nanon ulkomuoto on muuttunut solakasta muistuttamaan enemmän viidennen sukupolven iPod videota. Muitakin yhtäläisyyksiä on - Nano tukee nyt myös videotoistoa. Nano käyttää uusittua iPod-käyttöliittymää. Akun kesto ja muistikapasiteetti on pysynyt jokseenkin samoissa entisen mallin kanssa. Uusi Nano toistaa yhdellä latauksella musiikkia 24 tuntia, videotoistoa luvataan 5 tuntia. Tarjolla ovat 4GB ja 8GB mallit.
- Apple tulee myymään edellistä iPod video -mallia tavallista ohuempana versiona "Classic"-lisänimellä varustettuna. Kiintolevykoot 80GB ja 160GB, sama uusittu käyttöliittymä kuin uudessa Nanossa. Classic on suunnattu käyttäjille jotka haluavat kantaa mukanaan koko musiikkikirjastoaan, kosketusnäytöllisen muistikapasiteetti kun ei siihen ainakaan toistaiseksi riitä.
- iPod Shuffleen julkaistiin uusia värejä.
- Uusi versio iTunes-ohjelmistosta. Uudessa versiossa laajennettua tukea tuleville tuotteille sekä iPhonen soittoäänille.

Engadget.comista löytyy reilu lasti kuvia sekä iPodeista että tapahtumasta.

Hinta- ja lisätietoja tarjoilee Applen oma sivusto, jahka saavat sivunsa päivitettyä...

V2.fi | Ville Heinonen
< Robert Plant vahvist... Ozzy juontaa tähtien... >

Keskustelut (1 viestiä)

Demonoid

Rekisteröitynyt 13.08.2007

08.09.2007 klo 19.39

Ostan silti Zunen.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova