Tuorein sisältö

Luciano Pavarotti - suuri ääni on poissa

06.09.2007 klo 09.19 | Luettu: 1582 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Oopperalegenda Luciano Pavarotti on kuollut. Tähti menehtyi torstai-aamuna kotonaan Italian Modenassa. Pavarotti oli 71-vuotias.

Pavarotti leikattiin viime vuonna haimasyövän johdosta. Elokuussa tähti joutui kuumeen vuoksi uudelleen sairaalahoitoon. Syöpäsairaus johti lopulta oopperatähden kuolemaan.

Pavarotti onnistui oopperameriittiensa lisäksi popularisoimaan klassista musiikkia ja oopperaa. Pavarotti oli klassisen musiikin supertähti, joka oopperan lisäksi levytti viihdemusiikkia ja teki yhteistyötä myös popartistien kanssa. Varsinkin Kolme Tenoria, eli Pavarotin, Jose Carrerasin ja Placido Domingon yhteiskonsertti vuonna 1990 ja sitä seuranneet levyt nostivat Pavarotin myyntiluvut taivaisiin. Vuonna 1992 pidetty ulkoilmakonsertti Londoon Hyde Parkissa keräsi 150000 kuulijaa, mukana kuninkaalliset Prinsessa Diana ja Prinssi Charles. Konsertti oli ensimmäinen suuri klassisen musiikin ulkoilmakonsertti. Pavarotin viihdelevytysten menestys teki tilaa mm. Il Divon ja Helmut Lottin menestykselle.

Maaliskuussa 2004 Pavarotti esiintyi viimeisen kerran oopperaroolissa, New Yorkissa Puccinin Toscassa. Pavarotti nautti 11-minuuttia kestäneistä suosionosoituksista. Tähden jäähyväiskiertue jouduttiin keskeyttämään syöpäsairauden johdosta.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Ozzy juontaa tähtien... Jennifer Lopez esti ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova