Tuorein sisältö

Creativen Trinity on puhelinten mediajättiläinen

01.12.2009 klo 13.16 | Luettu: 2042 kertaa | Teksti: Matti Lintula

Zen-musiikkisoittimistaan tutun Creativen tytäryhtiö ZiiLABS julkisti tänään uuden Zii Trinity -matkapuhelimen. Trinity-mallin sisällä sykkii tehokkaan ARM-suorittimen lisäksi kaksi ZiiLABSin omaa apusuoritinta laitteen laajojen mediatoisto-ominaisuuksien aiheuttamaa laskentataakaa jakamassa. Zii on toistaiseksi pelkkä konseptipuhelin, joka voidaan kuitenkin tuoda nopeasti markkinoille esimerkiksi Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettuna. Creative ja ZiiLABS etsivätkin nyt sopivia yhteistyökumppaneita puhelimensa myyjiksi.

Zii Trinityn ominaisuuslista on huikea. Nelitaajuuksisella GSM-puhelimella pääsee kiinni internetiin nopeiden HSDPA- tai Wi-Fi-yhteyksien avulla. Laitteen usean yhtäaikaisen kosketuksen tunnistava 3,1 tuuman multitouch-OLED-näyttö yltää 480*800 pikselin resoluutioon, mutta mini-HDMI-portin kautta Ziillä voi pyörittää ulkoiseen näyttölaitteeseen jopa 1080p-tasoista videota.

Trinitystä löytyy VGA-kamera videopuheluita varten sekä viiden megapikselin digikamera automaattitarkennuksella. Käyttöliittymää, ohjelmia ja pelejä pyöritetään OpenGL-rajapintaa tukevalla 3D-kiihdytetyllä näytönohjaimella. Laitteen sisäisen 256 megatavun muistin lisäksi Trinityssä on suuria mediatiedostoja varten MicroSD-korttipaikka. Laitteen lataus ja tiedonsiirto onnistuu niin ikään mikrokokoisen USB 2.0 -portin kautta.

Monen muun kiinnostavan puhelinuutuuden tapaan Trinityn pääasiallinen kohdemaa on Kiina. Lisätietoa Trinity-puhelimesta löytyy www.zii.com-sivustolta.

V2.fi | Matti Lintula
< PMMP vastaanottaa Te... Diili tavoitti ennät... >

Keskustelut (1 viestiä)

Coolgenerator

01.12.2009 klo 18.30

Goolgen :D
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova