Tuorein sisältö

Joulupukin erikoispartio pelastaa joulun myös leffateattereissa

22.12.2009 klo 10.14 | Luettu: 1576 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Lastenkirjoista ja televisiosarjasta tuttu joulupukin erikoispartio Red Caps seikkailee ensi vuonna myös pitkässä 3D-animaatioelokuvassa. Kotimainen kokoperheen Maaginen kristalli saa ensi-iltansa elokuvateattereissa marraskuussa 2010.

Red Caps on mittava, kokonaisuudessaan noin 9 miljoonan euron, suomalainen animaatioprojekti, johon kuuluu pitkän elokuvan ja televisiosarjan lisäksi Gummeruksen tänä vuonna julkaisema Erikoispartio-lastenkirjasarja. Red Caps -televisiosarjaa esitetään jo nyt Saksassa ja kotimaassa sarja nähdään Nelosella ensi vuonna ja YLE:n FST:llä 2011.

Red Caps -konseptin on ideoinut tuottaja Mikael Wahlforss ja hän vastaa myös tv-sarjan ja pitkän elokuvan tuotannosta. Red Caps -seikkailut linkittävät hauskat ja vauhdikkaat tarinansa mm. lastenoikeuksiin ja ympäristökysymyksiin – ja siksi animaatiohanketta tukevat UNICEF, opetusministeriö ja ympäristöministeriö. Myös Rovaniemen kaupunki on mukana projektissa. Elokuvan uskotaan houkuttelevan lisää turisteja joulukaupunkiin, Red Caps -erikoispartion päämajaan Suomen Lapissa.

Maaginen kristalli on koko perheen seikkailu, jossa Yotan-poika ja taikavoimainen Red Caps -partio saavat eteensä poikkeuksellisen visaisen tehtävän: Maaginen kristalli on pelastettava. Muuten Joulupukin on mahdotonta jakaa lahjoja lapsille ja tuoda jouluiloa kaikkialle maailmaan.

Maaginen kristalli on saanut Suomen elokuvasäätiön tukea, ja sen ohjaa Antti Haikala.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Regina vetäytyy perh... Nicolas Cagen ampuma... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova