Tuorein sisältö

Valtio kieltää huumeaiheiset laulut Meksikossa?

22.01.2010 klo 09.24 | Luettu: 1623 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Huumeita ihannoivien viisujen esittäminen voi pian viedä vankilaan Meksikossa. Tuoreen lakiehdotuksen mukaan maassa suosittuja narcocorridoja eli huumeballadeita esittävät artistit voisivat saada niskaansa jopa kolmen vuoden vankilatuomion. Laki antaisi mahdollisuuden syyttää myös huumehöyryisten leffojen tekijöitä.

Narcocorrido-biiseissä ihannoidaan huumekauppaa ja aiheeseen liittyvää väkivaltaa. Rikollisjoukot käyttävät biisejä myös omassa propagandassaan.

Tarkoitus ei ole kuulemma puuttua sanan-ja ilmaisunvapauteen, vaan estää rikolliseen toimintaan kiihottavan materiaalin esittäminen.

Meksikossa huumekauppa ja huumekartellien harjoittama väkivalta on suuri ongelma. Vuonna 2004 Meksikon kautta kulkeutui 92 prosenttia koko Yhdysvaltiohin saapuvan kokaiinin määrästä. Meksiko myös tuottaa suurimman osan Yhdysvalloissa myytävästä ulkomailta peräisin olevasta marihuanasta ja toimittaa suurimman osan heroiinista.

Narcocorridoja esittävien orkesterien tuotannossa huumeballadit saattavat olla vain viitteenä mutta alla muutama esimerkki:

Los huracanes del norte - el clavo

Los Morros Del Norte

Los Tucanes De Tijuana - Los Pelones

Revolucion Norteña-El Teo VS Mangueras



V2.fi | J.A. Kaunisto
< Euroviisuhuumaan Elä... Suomen vallannut sak... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova