Tuorein sisältö

Viruksella tartutetut tupakkaviljelmät tuottavat aurinkokennoja

29.01.2010 klo 20.01 | Luettu: 8025 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Kuin tieteistarinoista on peräisin Discoveryn uutinen viruksella muokatuista tupakkaviljelmistä, joilla saatetaan pian kasvattaa aurinkokennoja. Kalifornian yliopiston tutkijoiden kehittämä mosaiikkivirus saa tartuttamansa tupakkakasvit kasvattamaan sisäänsä nanokokoisen aurinkokennon, jossa kasvin vastaanottama valo muutetaan korkeajännitteisiksi elektroneiksi. Kasvit eivät kuitenkaan sellaisenaan säilö sähköä mihinkään, vaan onnistuneesti muunnelluista kasveista leikataan aurinkokenno-osat irti ja vahvistetaan näiden ehjänäpysyminen muovivalulla.

Kasvien muuntelu on atomintarkkaa puuhastelua ja vielä ollaankin kaukana valmiista kuluttajateknologiasta. Mahdollisuudet ovat kuitenkin olemassa ja jonakin päivänä saatamme ostaa lähikaupoistamme ekologisesti valmistettuja, biohajoavia ja halpoja tupakka-aurinkokennoja viihdelaitteidemme sähköntuottajiksi.

V2.fi | Matti Lintula
< Tällä USB-jakajalla ... Heinolassa jyrää sau... >

Keskustelut (5 viestiä)

näinontosi

29.01.2010 klo 20.23

...jotka on tietenkin patentoitu.
lainaa
uotila

29.01.2010 klo 21.32

näinontosi kirjoitti:
...jotka on tietenkin patentoitu.


mitä vitun järkeä on jättää patentoimatta, joku muu varastaa idean naaman edestä. typerä kommentti^

Uutiseen. Mahtavaa! Aurinkokennot ovat olleet suhteellisen kalliita nykypäivään, ja jos tstä nyt jotain tulee, kesämökillekkin tulee halvat sähköt! :)
lainaa
Urokhtor

Rekisteröitynyt 10.04.2007

30.01.2010 klo 00.16

Nuo korkeajännitteiset elektronit kuulostavat oudolta. Tässä tarkoitetaan varmaan nyt elektrodeja? Olisi mielenkiintoista tietää, miten suuren jännitteen tuollainen kasvi kehittää, sillä uutisessa puhutaan korkeajännitteestä. Mutta mielenkiintoinen tämä juttu kyllä on.
lainaa
uotila

30.01.2010 klo 23.13

juu onhan se. periaatteessa jos tuo on hinta/tuotto suhteelta hyvä ratkaisu niin voidaan periaatteessa jättää fossiiliset polttoaineet pois, saadaan sähköä ekologisesti ja säästytään ilmastonmuutokselta! :)
lainaa
professori

22.05.2012 klo 00.20

ja niillä aurinkokennoilla ladataan sitten tietenkin sähkötupakkaa :D http://www.sahkotupakka.info/
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova