Tuorein sisältö

Kirkko enemmän saatanan perään kuin me, toteaa norjalainen black metal -basisti

12.02.2010 klo 09.00 | Luettu: 7187 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Norjalaisen black metal -orkesteri Gorgorothin entinen kitaristi Tom Cato Visnes eli King ov Hell on tuoreessa lehtihaastattelussa todennut kirkon olevan enemmän saatanallinen kuin he, tarkoittaen uutta bändiään Ov Hell-kokooonpanoa.

- Kirkko on enemmän huolissaan saatanasta kuin me.

Kign Ov Hellin on vaikea samaistua median kuvaan black metallista kirkon polttoineen, saatanan palvonnan ja väkivallan lähteenä.

- Black metal ei ole uskon asia. Minulla ei ole paljoakaan yhteistä edellä mainitun kanssa. Minun mielestäni maailma ei ole mustavalkoinen, hyvä tai paha. Me ihmiset annamme teoillemme merkityksen, joku tai jokin nostetaan jumalan asemaan.

Onko tarkoituksenanne provosoida?

- Ei. Musiikki, lyriikat, kuvat...kaikki ovat osa taiteellista ilmaisua. Ehkä jotkut pitävät niitä provosoivina tai pelottavina mutta ne ovat vain vertauskuvallisia.

- Kirkko on valinnut Jeesuksen sankarihahmokseen. Jeesuksen aikaan oli liikkeellä myös muita "sankarihahmoja" mutta kirkko päätti myöhemmin valita hänet. Kirkko on siitä lähtien tarjonnut valheita perustaen toimintansa vääriin arvoihin. Se on suurempi loukkaus, kuin meidän hehkuttamamme ajatustapa.

King Ov Hell kieltää tyrkyttävänsä saatanaa. Aikoinaan vaikuttanut Bergenin satanistien piiri oli kuulemma pitkälti toimittajien luoma myytti. King Ov Hell kieltää olleensa toiminnassa mukana, kuten hän ei myöskään toiminut yhdessä "Norjan black metal-piirien pahan pojan" Varg Vikernesin kanssa.

- Otamme tosissamme luonnosta ja ihmismielestä löytyvän pimeän puolen. Konservatiiviset kristilliset piirit ovat paljon vaarallisempia.

Gorgorothin laulajan Gaahlin kommentteihin, joiden mukaan kirkkojen polttamiset ovat ok, King Ov Hell vastaa tiukasti:

- Nuo asiat eivät koske mitenkään minua.

www.myspace.com/ovhell

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Sweden Rock julkisti... Wanajafestival julki... >

Keskustelut (6 viestiä)

Ingenjör

12.02.2010 klo 09.59

"Your eyes can't see the open
You're burning

When the Devil is calling, the is falling
soul to save
Now Satan is
Now Jesus

There is no hope

When the angels (slain?)
Where were you when the Devil was
Didn't you hear the call from the (void?)

You

Frightened for the
Your name forever

You follow your god like a dog
Now you are soul to save
know it will forever burn in hell"

Niin mitenkä oli?
lainaa
Urokhtor

Rekisteröitynyt 10.04.2007

12.02.2010 klo 11.19

Otetaan niistä faktoista selvää. King ov Hell liittyi bändiin vasta 1999 ja tuo pasteamasi kappale löytyy vuonna 1997 julkaistulta levyltä Under the Sign of Hell. Myös Gaahl liittyi bändiin vasta tuon levyn julkaisun jälkeen ja sen jälkeenhän Gorgoroth muuttui huomattavasti. Esim. sanoituksia ei enää julkaistu Gaahlin uskonnollisen vakaumuksen takia yms.
lainaa
Lakihullu

12.02.2010 klo 11.45

Ugh, odotellaan Burzumin uutta rieskaa
lainaa
SeppoTaalasmaa

12.02.2010 klo 12.39

Kirjoitetaan Ov Hell -kokooonpanoa.
lainaa
Heke32

Rekisteröitynyt 24.06.2008

12.02.2010 klo 17.12

"Kirkko on valinnut Jeesuksen sankarihahmokseen. Jeesuksen aikaan oli liikkeellä myös muita "sankarihahmoja" mutta kirkko päätti myöhemmin valita hänet."

Mm wut? Päätti myöhemmin valita hänet? Ensimmäinen kristitty seurakunta syntyi todella pian Jeesuksen kuoleman jälkeen, eikä häntä mitenkään valittu myöhemmin...
lainaa
HellcommandeR

05.08.2011 klo 23.24

...ja pienenä lisäyksenä King Ov Hell oli Gorgorothin basisti eikä kitaristi , Kitaristin hommat hoitaa Infernus joka on bändin perustaja.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova