Tuorein sisältö

Suomen Sonisphere-keikalle lisää bändejä

12.02.2010 klo 15.53 | Luettu: 2858 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Volbeat, Behemoth, Aria ja The 69 Eyes ovat varmistuneet esiintyjiksi Porin Sonisphere Festivalille jo aikaisemmin ilmoitettujen Iron Maidenin, HIMin, Heaven&Hellin, Mötley Crüen, The Cultin, Alice Cooperin, Iggy & The Stoogesin, Slayerin ja Anthraxin lisäksi. Lisää esiintyjiä julkistetaan myöhemmin. Eurooppaa kiertävä rockfestivaali saapuu Porin Kirjurinluodolle tänä vuonna kaksipäiväisenä, lauantaina 7. ja sunnuntaina 8. elokuuta. Sonisphere Festivalin lippuja on vielä saatavilla Lippupalvelussa.

Tanskalainen Volbeat on soittanut itsensä muutaman vuoden sisällä suoraan suomalaisen metalliyleisön sydämeen. Yhtyeen viimeisin levy ”Guitar Gangsters & Cadillac Blood” (2008) singahti Suomen albumilistan ykköseksi ja on myynyt jo kultalevyyn oikeuttavan määrän.

Behemoth kuuluu ehdottomasti Puolan black metal -piirien eturivin yhtyeisiin. Nykyisin blackened death metalia soittava bändi on julkaissut useampia albumeita, joista edellisin, viime vuonna julkaistu Evangelion löysi tiensä Puolassa listaykköseksi asti.

Aria on yksi ensimmäisiä suurempaa suosiota keränneitä venäläisiä metallibändejä, jotka aloittivat uransa 80-luvun Neuvostoliitossa. Venäläinen media on hehkuttanut yhtyettä Venäjän omaksi Iron Maideniksi.

Juuri vienti-Emmalla palkittu helsinkiläinen The 69 Eyes on parhaillaan laajalla Euroopan-kiertueella ja syksyllä julkaistu Back In Blood -albumi on pitänyt yhtyeen muutenkin kiireisenä.

Sonisphere Festivalin leirintäalue aukeaa festivaaliyleisölle perjantaina 6. elokuuta ja sulkeutuu maanantaina 9. elokuuta. Leirintäalueliput ovat nyt myynnissä Lippupalvelussa.

Viime kesän Sonisphere Festival Porissa oli yksi suosituimpia festivaaleja Suomen historiassa. Se keräsi Kirjurinluodolle huimat 60 000 metallifania, jotka olivat saapuneet paikalle nähdäkseen maailman parhaat metallibändit yhden päivän aikana. Briteissä parhaaksi uudeksi festivaaliksi valittu Sonisphere Festival on myös ehdolla Euroopan parhaaksi festivaaliksi European Festival Awardsissa. Hollannin, Saksan, Espanjan, Ruotsin, Suomen ja Brittein saarten Sonisphere Festivaleilla oli kävijöitä yhteensä 300 000.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Twilight-saaga kasva... Ilosaarirock julkist... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova