Tuorein sisältö

Tältä näyttää uusi Windows Mobile 7

15.02.2010 klo 17.58 | Luettu: 4282 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Microsoft julkisti vihdoin uuden version Windows CE -käyttöjärjestelmään perustuvasta Windows Mobilesta. Yhtiö muutti samalla ohjelmiston nimen huhutusta Windows Mobile 7:stä muotoon Windows Phone 7 Series. Matkapuhelimissa käytettävä Windows Phone 7 Series tuo käyttöjärjestelmään Zune-toiminnot kuten musiikki- ja videokaupan sekä Xbox Live -pelitoiminnot achievement-saavutuspisteineen. Puhelimen Xbox Live -tili on yhdistetty pelikonsolin pelitiliin, joten kännykkäpeleistä saadut saavutukset kartuttavat myös konsolipuolella käytettävän tilin pistesaldoa. Toistaiseksi ei tiedetä, millaista sisältöä puhelimen pelikauppaan on tulossa.

Uusi kännykkäkäyttöjärjestelmä on saanut maailmalla jo kritiikkiä mukana tulevasta Internet Explorer -nettiselaimestaan, joka jää nopeudessa selvästi jälkeen iPhonen käyttämästä Mobile Safarista.


V2.fi | Matti Lintula
< Viikate haluaa V-muo... Laseraseet ovat nyt ... >

Keskustelut (4 viestiä)

Kungfutse

Moderaattori

Rekisteröitynyt 04.04.2007

15.02.2010 klo 18.32

ainakin vielä windows mobile 6.5:n mukana tuleva IE on paskin mobiiliselain jota olen koskaan käyttänyt, joten en kyllä ihmettele, jos kritiikkiä kerää.

Onneksi ainakin vanhemmille WinMobileille on saanut opera mobilen, jota pystyy käyttämäänkin ja pesee mm. symbian nokialaisten vakioselaimen imo. Mobile Safarille ei vaan sekään pärjää.

Mikkis voisi kyllä ihan suosiolla luopua siitä susipaskasta mshtml engineestään ja pultata sen oman selaimensa webkitin tai geckon ympärille. Saataisin IEkin vihdoinkin tukemaan paremmin standardeja ja ennen kaikkea nopeammaksi.

lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

15.02.2010 klo 23.04

Käsittääkseni uuden Windows CE:n IE perustuu työpöytä IE7:lle. Sen ei pitäisi olla ihan niin susi kuin edellinen joka oli haarukoitu hyvin vanhasta IE:stä aikoinaan. On IE silti susi, mutta vähemmän susi kuin aikaisemmin. IE9:n pitäisi sisältää täysi tuki CSS3:lle, HTML5:lle ja täysin rautakiihdytettynä piirtää kaikki www-sivut. Flash on ollut rautakiihdytetty jo jonkin aikaa ja Microsoft nyt vastaa haasteeseen pistämällä Silverlightinkin alle voimaa enemmän.

Phone 7 Series käyttöliittymä on muuten aika radikaali. En olisi ikinä uskonut, että Microsoft oikeasti aloittaa tyhjänpäältä ja pistää homman toimimaan. Olikin jo aika, että Mobile-jakelun haarukoitu wanha CE-käyttöliittymä lakaistiin pois. Vielä kun tekisivät saman Windows NT:llekkin.

Vielä kun ne sallisivat nykyisen WinMo-puhelimien päivityksen tuohon uuteen Phone 7 Series-jakeluun.
lainaa
Marq

Moderaattori

Rekisteröitynyt 25.01.2008

16.02.2010 klo 10.27

Fläsää ei tule ainakaan julkaisussa, kertoi Adobe. Jatkossa ehkä sitten. http://www.engadget.com/2010/02/14/adobe-confirms-no-flas
lainaa
zeroic

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

16.02.2010 klo 10.44

Kurja juttu tuo Flashin puute etenkin kun ottaa humioon millaisen kritiikkivyöryn Applen iPad sai fläsän puutteesta. Vaan eiköhän tuo myöhemmin tähän tule, kun kerran Windows Mobile 6:llekin Flash Player löytyy.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova