Tuorein sisältö

Sony hyppäämässä pois OLED-kelkasta

16.02.2010 klo 16.12 | Luettu: 2496 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Sony on päättänyt lopettaa ainakin toistaiseksi OLED-televisioiden myynnin kotimarkkinoillaan Japanissa. Valmistajan toistaiseksi ainoa kaupallinen orgaanista LED-teknologiaa käyttävä superohut XEL-1 on kooltaan vain 11-tuumainen ja maksaa Japanissa noin 1600 euroa. Syy XEL-1:n myynnin lopettamiseen löytyykin hiljaisesta kysynnästä, paljastaa uutistoimisto Reuters.

Vain noin kaksi vuotta markkinoilla ollutta XEL-1 OLED-televisiota tullaan myymään toistaiseksi vielä muualla maailmassa, mutta Sonyn edustajan mukaan tämänhetkinen trendi on viemässä televisiovalmistajia OLED-kehityksestä 3D-teknologian suuntaan ja LED-taustavalaistujen televisioiden viimeistelyyn. OLED-televisioiden massatuotannon aika on kauempana tulevaisuudessa, Sonylla visioidaan.

OLED-teknologian etuna perinteisiin LCD-televisioihin ja LED-taustavalaistuihin televisioihin on huomattavasti parempi kontrasti. OLED-televisiossa kuvapisteet tuottavat tarvittavan valon itse, eikä erillistä taustavalaisua tarvita lainkaan. Tästä syystä OLED-televisiot voivat olla huippuohuita ja niiden mustat ja tummat sävyt pysyvät todella tummina valovuodon puuttuessa kokonaan. Toistaiseksi OLED-teknologialla tuotetut näyttöpaneelit ovat kuitenkin valovoimaltaan heikompia verrattuna perinteisiin taustavalaistuihin televisioihin, joten kirkkaissa tiloissa OLED-näytöt eivät pääse oikeuksiinsa.


V2.fi | Matti Lintula
< Mediasoittimia ohjat... LG:n Linux-tablet ha... >

Keskustelut (1 viestiä)

Mopez

Rekisteröitynyt 10.04.2007

16.02.2010 klo 16.31

Vuodatan nyt vielä tännekin: #/¤tu mitä ¤/"#aa
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova