Tuorein sisältö

Suosittu Linux-jakelu sullottiin Sony-Ericssonin älypuhelimeen

17.02.2010 klo 11.57 | Luettu: 1051 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Älypuhelimet ovat avanneet uusia ovia hakkeriharrastukselle ja viimeisin lajin taidonnäyte on suositun Linux-jakelu Ubuntun asentaminen Sony-Ericssonin vuoden 2008 huippumalliin Xperia X1:een. Älypuhelimeen asennettu käyttöjärjestelmäversio tunnetaan nimellä 8.04 Hardy Heron, joka julkaistiin niin ikään vuonna 2008 ja on viimeisin pitkäaikaista tukea saava Ubuntu-versio. Tietokoneiden käyttöjärjestelmäksi tarkoitettu Ubuntu saa seuraavan pitkäaikaistuetun versionsa huhtikuun lopulla versionimellä 10.04 Lucid Lynx.

Tietokone-Ubuntusta joiltain osin rampautetusta kännykkä-Linuxista kiinnostuneet voivat tutustua mittavaan projektiin XDA Developers -foorumilla, josta löytyy myös latauslinkit niille, jotka tahtovat asentaa Ubuntun omaan X1-luuriinsa. Aiemmin X1-harrastajat ovat saaneet asennettua laitteeseen myös Googlen Android-käyttöjärjestelmän. Xperia X1:t on alkujaan varustettu Windows Mobile 6.1:llä.

Seuraava X1-haaste saattaisikin olla Intelin Mobile Linuxin ja Nokian Maemon yhteensulautumana valmisteilla olevan MeeGon asentaminen puhelimeen.

V2.fi | Matti Lintula
< Kaisaniemen megakons... GoBandit-kamera tall... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti

33745

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova