Tuorein sisältö

Entinen Manowar-kitaristi Jalometalliin

18.02.2010 klo 10.21 | Luettu: 1894 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Oulussa järjestettävä Jalometalli-festivaali julkistaa lisää nimiä. Uusina bändeinä tapahtuman ohjelmistoon ovat liittyneet saksalainen Destruction, amerikkalaiset Macabre ja Ross the Boss featuring Scott Columbus sekä suomalaiset Lord Vicar ja Rytmihäiriö. Aiemmin tapahtumaan ovat varmistuneet englantilainen Carcass amerikkalainen Suffocation, norjalainen Gorgoroth, ruotsalainen Dream Evil ja kotimainen Demilich.

Jalometalli järjestetään 13. – 14. elokuuta 2010 Oulussa Club Teatrialla. Kahden päivän liput ovat parhaillaan myynnissä. Lisää esiintyjäjulkistuksia on luvassa kevättalven aikana. Festivaalin esiintyjien lopullinen määrä tänä vuonna tulee olemaan 20.

Saksalainen Destruction jatkaa Jalometallin perinteistä thrash-aatelin esiinmarssia. Vuonna 1983 perustettu yhtye on yksi maineikkaimpia eurooppalaisia thrash metal -pioneereja ja kireä tahti on säilynyt aina näihin päiviin asti.

Jalometallin kulttibändien kavalkaadia täydentää amerikkalainen Macabre, jonka kieroutunut huumori ja sarjamurha-aiheiset kappaleet ovat nousseet jo käsitteeksi. Bändi on tullut tunnetuksi edistyksellisenä tekijänä thrashin, grindcoren ja death metalin saralla.

Ross the Boss on amerikkalaisen kitarakonkari Ross Friedmanin soolobändi, jonka hän perusti saksalaisten ystäviensä kanssa. Yhtye työstää parhaillaan toista albumiaan, joka ilmestyy myöhemmin tänä vuonna. Friedman on tullut erityisesti tunnetuksi yhtenä Manowarin perustajajäsenistä ja bändin kulta-aikojen biisinikkareista.

Lord Vicar on tuore suomalainen yhtye, joka soittaa vanhakantaista ja perinteitä kunnioittavaa doom metalia. Yhtyeen keulahahmo kitaristi Peter Inverted soitti aikoinaan Reverend Bizarressa ja bändissä laulaa mm. Saint Vituksesta ja Count Ravenista tuttu Christian Lindersson.

Kahden päivän liput elokuun Jalometalliin ovat myynnissä Lippupalvelussa, Tiketissä ja Oulun Levykauppa Äxässä. Liput maksavat 60 euroa. Yhden päivän liput tulevat myyntiin keväällä, kun kaikki esiintyjät ja päiväkohtaiset aikataulut on saatu sovittua.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< HIM jäi albumilistal... Mortal Kombat -turna... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova