Tuorein sisältö

Kriitikot VS. Disney, Nine, Suljettu saari & Polanskin putkaleffa

19.02.2010 klo 12.55 | Luettu: 3060 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Suomeen saapuu tänään Disneyn piirrosmusikaalien perinteitä jatkava Prinsessa ja sammakko (The Princess and the Frog), joka vääntelee ja kääntelee satua Sammakkoprinssistä. Kriitikot ovat yleisesti pitäneet teosta lämminhenkisenä, kauniina, charmanttina ja kaiken kaikkiaan erinomaisena lastenelokuvana. Varsinainen kritiikki on keskittynyt liialliseen perinteiden kunnioittamiseen, eli yllätyksettömyyteen. Usein on myös mainittu, etteivät säveltäjä Randy Newmanin musikaalinumerot ole Disneytä parhaasta päästä, jos ne asiansa ajavatkin.
Rotten Tomatoes: 85% kriitikoista suosittelee, 81% huippukriitikoista
Metacritic: 73 pistettä / 100
-> V2.fi:n arvostelu

Ensi-illan kokee myös Federico Fellini klassikon musikaaliversio Nine. Chicagon ohjaajan Rob Marshallin uusimmalla on sydänystäviä, mistä toimivat todisteina ehdokkuudet palkintogaaloissa, mutta useimmat kriitikot eivät ole päässeet sen ajatuksen yli, että kyseessä on uusi ja ontompi versio mestariteoksesta. Vauhtiin päässeet vihaajat ovat haukkuneet kaikkea musiikista näyttelyyn ja leikkauksesta tarinaan. Hillitymmät otsan kurtistelijat ovat kertoneet nähneensä ammattitaitoisen, komean, erinomaisesti näytellyn suurtuotannon, jolta puuttuu sielu.
Rotten Tomatoes: 37% kriitikoista suosittelee, 30% huippukriitikoista
Metacritic: 49 pistettä / 100
-> V2.fi:n arvostelu

Suomessa ja Yhdysvalloissa avaa Martin Scorsesen Suljettu saari (Shutter Island). Leonardo DiCaprio tutkii sheriffinä kadonneen murhaajan tapausta vankilamielisairaalassa. Synkkää mutta viihteellistä, juonenkäänteisiin panostavaa jännäriä on usein arvioitu sen perusteella, mitä mieltä kriitikot ovat mestarin urasta yleisesti. Osa kriitikoista on viihtynyt erinomaisesti ajatuksella rakennetun tunnelmapalan parissa, kun toiset taas ovat puhuneet pinnallisesta ja tylsästä kompuroinnista, joka korkeintaan näyttää siltä miltä sen pitäisi tuntua. Liikkeellä on puhetta mestariteoksesta ja Scorsesen uran pohjakosketuksesta.
Rotten Tomatoes: 65% kriitikoista suosittelee, 58% huippukriitikoista
Metacritic: 63 pistettä / 100
V2.fi:n arvostelu ilmestyy sunnuntaina

Yhdysvalloissa lasketaan rajoitettuun levitykseen haamukirjoittajasta kertova poliittinen draamajännäri The Ghost Writer. Ohjaaja Roman Polanski joutui viimeistelemään viimeisimpänsä vankeudesta käsin eikä hän voinut osallistua ensi-iltaan, koska hänet viimein saatiin kiikkiin koskien vanhaa tuomiota alaikäisen kanssa makaamisesta. Useimmat kriitikot ovat puhuneet jännittävästä ja älykkäästä filmistä, joka on klassista Polanskia ja kenties sivuaa miehen omaa elämää. Ewan McGregorin työtä pääroolissa on kiitelty.
Rotten Tomatoes: 85% kriitikoista suosittelee, 80% huippukriitikoista
Metacritic: 79 pistettä / 100

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Suomen Sonisphereen ... Alienwaren pomoilta ... >

Keskustelut (1 viestiä)

haukotus

19.02.2010 klo 20.01

SPOILER DANGER


Suljettu saari luettu kirjana: juonen kun tietää niin hommasta häviää koko idea. Di Caprio on **** **** ** ******* ******** ********* ********** **** ******** FBI agentti.

Noin, sanottu ja spoilattu (ja itse sensuroitu): 2/5 tähteä hyvästä yrityksestä, valitettavasti vain niiiiiiin kertakäyttö kamaa kuin olla vain voi.

END OF SPOILER
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova