Tuorein sisältö

Puolan mustan metallin ylpeys sai vastustajistaan erävoiton

23.02.2010 klo 01.08 | Luettu: 3261 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Puolalaisen mustan metallin orkesteri Behemothin laulaja Adam "Nergal" Darski on puhunut Metal As Fuckin haastattelussa mieheen kohdistuneen ajojahdin viimeisistä käänteistä. Puolalainen konservatiivinen poliittinen ryhmittymä Prawo i Sprawiedliwosc (PiS) eli "laki ja oikeus" on yrittänyt saada Behemoth-ryhmää oikeuteen uskonrauhan rikkomisesta - Nergalia on pyritty saamaan oikeuden eteen erityisesti vuonna 2007 tapahtuneesta raamatun repimisestä (V2.fi-uutinen).

Kyseisen poliittisen ryhmän johtaja Ryszard Nowak ehti haukkua Nergalia julkisesti rikolliseksi. Nergalin mitta täyttyi ja laulaja haastoi Nowakin oikeuteen. Oikeus asettui Behemoth-nokkamiehen puolelle - Poliitikko joutui esittämään julkisen anteeksipyynnön Behemoth-miehelle ja lisäksi oikeus tuomitsi rahallisen korvauksen.

Nergal myöntää päätöksen olleen tietyllä tavalla yllätys. Mies kuitenkin uskoo monen muunkin selväjärkisen ihmisen huomaavan Ryszard Nowakin johtaman järjestön ajaman perusteettoman ajojahdin.

- Asiassa ei ole enää kysymys erilaisista uskonnollisista kannoista - suoranainen typeryys ja kapea-katseisuus vastakkain avomielisyys ja liberaalisuus. Minä luonnollisesti edustan avointa näkökulmaa. Ihmiset ajattelivat, että en ehkä ole suuri Saatana ja he eivät välttämättä pidä musiikistamme mutta hekin ajattelevat minun olen tässä asiassa oikeassa. Asiat menevät oikeaan suuntaan.

Nergal vastaanotti hiljattain Gdansk Young Culture Creators award -palkinnon, joka myönnetään ansioista maan kulttuurin hyväksi.

Nergalin mukaan myös suuri yleisö on alkanut huomaamaan Behemothin ansiot puolalaisessa musiikkikentässä. Ja se tuntuu samalla oudolta mutta myös hyvältä.



V2.fi | J.A. Kaunisto
< Raskaan rockin Dracu... Rammstein liekitti H... >

Keskustelut (2 viestiä)

puolaonp_skamaa

23.02.2010 klo 03.03

Respect. Jokainen julkisesti nöyryytetty kristitty on voitto humanismille. PS. Puola on edelleen p_ska maa.
lainaa
Slayer

23.02.2010 klo 14.20

Kääriväthän jotkut raamatusta sätkiäkin, kirja se on siinä missä muutkin. Et joudu pulaan jos revit H.C. Anderssenin satukirjan, miksi sitten jos raamatun?

Uskonnoille ei tule antaa mitään erityisoikeuksia.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova