Tuorein sisältö

Ruissalossa juhlitaan Ruisrockin merkkivuotta - katso ensimmäiset artistinimet

02.03.2010 klo 12.08 | Luettu: 3286 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Ruissalossa juhlitaan rockin festaridinosaurusta! Tulevana kesänä 40-vuotisjuhliaan viettävä Ruisrock on julkistanut ensimmäiset esiintyjät. Heinäkuun 9.-11. päivä järjestettävillä festivaaleilla nähdään vaihtoehtorockia ja post-hardcorea sekoitteleva Billy Talent (CAN), ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva indiepop-yhtye Belle & Sebastian (UK), punk-bändit NOFX (USA) ja Rise Against (USA) sekä Ruotsin suosituimmat pop/rock-yhtyeet The Sounds (SWE) ja The Ark (SWE).

Ruisrockin kotimainen pääesiintyjä on lyhyen comebackin tekevä suomirock-suuruus Don Huonot. Yhtye julkaisee keväällä bändin uraa käsittelevän kokoelmapaketin, ja Don Huonot nousee sen kunniaksi lavalle ensimmäistä kertaa sitten lokakuun 2003.

Muita vahvistuneita ulkomaisia esiintyjiä ovat irkkupunk-bändi Flogging Molly (USA), vaihtoehtometal-yhtye Baroness (USA), indie-komeetta Florence & The Machine (UK), raskasta progressiivista rockia soittava Porcupine Tree (UK), death metal -yhtye Arch Enemy (SWE), garagerock-legenda The Sonics (USA), singer-songwriter -kohutulokas Prince of Assyria (SWE), viikinkimetal-kokoonpano Amon Amarth (SWE) ja huippusuosittu fiftaribändi The Baseballs (GER).

Kotimaista mainitaan Stam1na, Lauri Tähkä & Elonkerjuu, Disco Ensemble, Michael Monroe, näyttelijä/laulaja Vesa-Matti Loiri ja PMMP.

Ohjelmistoon on myöhemmin keväällä luvassa runsaasti sekä ulkomaisia että suomalaisia lisäyksiä.

Festivaalin kolmen päivän liput maksavat 110 euroa ja ne tulevat myyntiin Tikettiin, Lippupalveluun ja Ruisrockin nettisivuille keskiviikkona 3.3.2010. Päiväkohtainen ohjelmisto selviää myöhemmin keväällä, jolloin alkaa myös yhden ja kahden päivän lippujen myynti.

Ruisrockin visuaalinen ilmeestä vastaa tänä vuonna avoimen kilpailun voittanut Diana Maria de la Encarnacion. 28-vuotias helsinkiläinen graafinen suunnittelija on aikaisemmin opiskellut Pekka Halosen akatemiassa ja Taideteollisessa korkeakoulussa sekä työskennellyt mainostoimistoissa.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Suomalaisväriä Brita... Rapin supertähti koo... >

Keskustelut (5 viestiä)

vittustaanata

02.03.2010 klo 12.29

työntäsivät sen basaballsin aurajokeen
lainaa
Just

02.03.2010 klo 13.34

Olin kuvitellut, että juhlavuoden kunniaksi olisi hankittu suuria ulkomaalaisia nimiä, mutta ei...
lainaa
tsiisus

02.03.2010 klo 15.11

Mikä teitä ihmisiä vaivaa? Paikalle on tulossa Porcupine Tree, Prince of Assyria, Billy Talent, The Sounds, DON HUONOT, Vesku Loiri, Disco Ensemble, Rise Against yms. Siis näistähän tulee ehdottomasti kesän parhaat bileet jo tollakin kattauksella ja lisää kuitenki vielä tulossa!! Ja ruissalossa on maisematkin loppuun asti kohdallaan et kunhan sateilta vaan vältyttäis tänä vuonna niin avot :)
lainaa
oopee

02.03.2010 klo 18.07

On tainnut sonispheret sun muut nostaa tason vähän korkealle. Eihän se ole festari eikä mikään jos ei ole vähintään Metallica pääesiintyjänä. Kyllähän tuossa kieltämättä vähän RuisAnkka-kierrätys taas haisee mutta Arch enemy jä Amon amarth kelpaisi kyllä.
lainaa
Bigtoop

Rekisteröitynyt 04.01.2008

02.03.2010 klo 23.26

Oho, Vesku vetää uudestaan! Viime kesän ehdottomia ykkösesiintyjiä.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova