Tuorein sisältö

Nokia harkitsee Snapdragon-suoritinten käyttöä

18.03.2010 klo 17.21 | Luettu: 1626 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Aiemmin oikeussalissa taistelleet Qualcomm ja Nokia saattavat olla pian yhteistyökumppaneita, mikäli Nokian pääjohtajan Olli-Pekka Kallasvuon vihjailussa on perää. Electric Pigin mukaan Kallasvuo ei suostunut suoraan kommentoimaan sitä, tuleeko yhtiö käyttämään Qualcommin tehokasta gigahertsin Snapdragon-suoritinta tulevissa huippumalleissaan, mutta Kallasvuo mainitsi Qualcommin olevan oiva potentiaalinen yhteistyökumppani matkapuhelinjätille.

Snapdragon-suoritin on noussut nopeasti suosituksi matkapuhelinmarkkinoilla ja yksi tehokkaan prosessorin tukijoista on monitoimipuhelimia valmistama HTC, joka iski Snapdragonin myös Googlelle suunniteltuun pahasti flopanneeseen Nexus Oneen. Nokialta odotetaan piakkoin seuraajaa N97-mallille ja huhut N900-mallin päivittymisestäkin ovat jo liikkeellä, vaikka puhelin ei ole ehtinyt montaa kuukautta kauppojen hyllyillä edes olemaan.

Nokia tulee melko varmasti käyttämään tulevissa puhelimissaan uutta Symbian 3 -käyttöjärjestelmää, jonka ohella huippumalleissa tullaan näkemään N900:sta tutun Maemo-käyttöjärjestelmän ja Moblin-käyttöjärjestelmän yhteensulautumaa, MeeGoa.

V2.fi | Matti Lintula
< Huhuissa Commodore 6... Jimi Hendrix haudan ... >

Keskustelut (2 viestiä)

jaeger

Rekisteröitynyt 19.04.2007

18.03.2010 klo 20.57

Kaikkein eniten ootan noita uusia käyttöjärjestelmiä. Nykyinen Symbian on vanhahtava ja kömpleö ja Maemo taas liian HC, joten mielenkiinnolla katellaan mitä on tulossa. Muilla valmistajilla tuntuu olevan ihan näppäriä systeemejä jo.
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

19.03.2010 klo 01.10

Design by Community -puhelinta on hyvä odottaa nyt Nokialta. Toivottavasti saavat sen kasaan ja käyttävät siinä Snapdragon ARM SICia.

Android, Maemo, Moblin ja MeeGo ovat kaikki yksi ja sama käyttöjärjestelmä, Gnu/Linux. "Rakkaalla lapsella on monta nimeä."

Kirjoita kommenttiV2.fi:n JOULUKISA
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova