Tuorein sisältö

Atte Blomin uusi levy-yhtiö julkaisee luomusoundista neo-retroa

12.04.2010 klo 16.36 | Luettu: 1748 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Sony Music Entertainment Finland aloittaa jakeluyhteistyön Atte Blomin uuden levymerkin Unja Recordsin kanssa. Atte Blom tunnetaan mm. Love Recordsin, Johannan ja Megamania-levymerkkien perustajana, joka on julkaissut levyjä Juicesta Kotiteollisuuteen ja Hurriganesista Hanoi Rocksiin. Unja Recordsin toisena partnerina toimii tuottaja Miika Kurtakko.

- Paljon mielenkiintoista musiikkia on vielä julkaisematta. Näen että musiikkiteollisuus niin Suomessa kuin maailmalla on palaamassa perusasioiden pariin - kiinnostavan musiikin tekemiseen. Unja Recordsin tavoitteena on tuottaa musiikkia, jota ihmiset voivat rakastaa, sanoo Atte Blom.

- Unja Recordsin tuotantoa voi kuvata sanalla "neo-retro". Se tarkoittaa sekä uusien musiikkityylien löytämistä että vanhojen elvyttämistä. Yhdistämme aidon tunteen ja särmän. Unja Recordsin kaikissa tuotannoissa on luomusoundi, Miika Kurtakko lupaa.

Unja Records julkaisee seuraavien 12 kuukauden aikana puolisen tusinaa kokopitkää albumia. Myös singlejulkaisuja on luvassa. Ensimmäinen julkaisu on myös kitaran varressa tyylittelevän Miika Kurtakon ja Tumppi Varosen luotsaaman Yötyöväen Orkesterin levy Köyhän kansan lauluja. Yötyöväen Orkesteri yhdistää kansanlaulut ja yhteiskunnallisen kantaaottavuuden tanssittavaksi työläisjazziksi, joka tempaisee mukaansa niin jalat kuin sydämenkin. Levy ilmestyy 21.4. 2010.

Näyttävän paluun estradille tekee myös Simo Salminen, jolta ilmestyy uutta musiikkia usean vuoden tauon jälkeen. Rotestilaulu, Pornolaulu ja Alle lujaa saavat jatkoa singlen muodossa kesä-toukokuun aikana. Uudempaa Unja Recordsin tuotantoa edustaa häikäisevän kaunista jazz-vaikutteista poppia laulava Tuuli Immonen, jonka debyyttialbumi ilmestyy myös kesäkuussa. Etnopohjaista technoa on luvassa puolestaan Alex Leanderin johtamalta Uptown Rockersilta myös kesän aikana.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Creativelta kolmet u... Taistelevat titaanit... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova