Tuorein sisältö

Kotimaisen mimmibändin sosiaalinen musiikkiivideo verkossa

16.04.2010 klo 13.42 | Luettu: 3509 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Uudenlainen yhteisöllisyys ja sosiaaliset mediat muuttavat myös musiikkivideoiden tekemistä. Tänään perjantaina valmistui Viisi –yhtyeelle fanien omaehtoisesti toteuttama yhteisöllinen musiikkivideo. Yleisö kuvasi omilla kännyköillään ja muilla kameroilla videon viime viikon keskiviikkona loppuun myydyllä levynjulkistuskeikalla Helsingin Semifinalissa.

Hankkeen puuhamiehet kertovat yli 50 fanin toimineen kuvaajana tilaisuudessa. Kaikki yhteydenpito keikalle saapuneiden ihmisten kesken tapahtui Facebookin kautta, jossa muun muassa sovittiin kuvattava kappale ennakkoon. Keikan jälkeen fanikuvaajat lähettävät materiaalin verkon yli leikkaajalle, joka koosti yhteisöllisen musiikkivideon sadoista eri digikuvista ja suuresta määrästä videota.

- Idea lähti faneilta ja uskommekin tämän tyyppisten sosiaalisen median pelisäännöillä tehtyjen videoprojektien yleistyvän. Yleisöstä tulee osallistuja ja sosiaaliset mediat toimivat nopeana kanavana järjestelyjen ja jakelun suhteen, kertovat hankkeen takana olevat Viisi- fanit Samuli Harjunpää ja Jani Halme.

- Video syntyi täysin yhteisöllisesti: yleisö kuvasi, järkkäsi, leikkasi ja levitti omatoimisesti tämän "sosiaalisen musavideon". Toteutus tehtiin levy-yhtiön ja yhtyeen suostumuksella, mutta itse tuotannossa heillä ei roolia, eikä raha vaihda omistajaa, miehet kertovat.

Viiden nuoren naisen muodostava Viisi julkaisi omaa nimeänsä kantavan debyyttialbuminsa 31. maaliskuuta. Albumin kaikki laulut ovat yhtyeen Virpi Eroman sävellyksiä. Sanoittajina albumilla ovat olleet Heimo Hatakka, Mariska, Katja Hollmén ja Inka Nousiainen.

Katso video osoitteesta http://viisi.net/.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Miltä kuulostaa tans... Kevään vauhtijaksoss... >

Keskustelut (1 viestiä)

Jugi

16.04.2010 klo 15.29

Taisi olla yhtye nimeltä Sadetanssi joka teki vastaan jo pari vuotta sitten IRC-Galleriassa. Jos oikein muistan niin biisin nimi oli 'Kuvasi kaltainen'
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova