Tuorein sisältö

Neljä Ruusua -basistin tuoreen bändin tuotos kaupoissa

26.04.2010 klo 14.04 | Luettu: 1425 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Joensuulainen Weera-yhtye julkaisee esikoisalbuminsa Weera huhtikuun 28. päivä. Yhtye sai alkunsa vuonna 2008, jolloin Elina Suonmaa päätti kasata bändin. Tuolloin tulevan albumin kappaleet olivat jo syntyneet. Elina oli työstänyt materiaalia vuoden verran yhdessä albumin tuottajien Heikki Marttilan ja Rauno Paanasen kanssa. Marttila on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Stella-yhtyeen kanssa. Stellan soundimaailma on myös Weeralle tuttu.

- Opin paljon albumintekoprosessista studiosessioissa. Heikin ja Raunon ammattitaito ja musiikillinen näkemys on ollut tärkeää albumin teossa. Sain tuoda omia ideoita paljonkin esiin, mutta Heikki ja Rauno osasivat seuloa niistä esiin käyttökelpoiset.

Albumin kappaleista vastaavat pääosin Talentistakin tuttu Jari Uutela ja Ivalo-yhtye. Elina oli mukana valitsemassa albumin materiaalia ja osallistui myös sanoitusten kirjoittamiseen. Kantavina teemoina ovat vaikeuksien voittaminen ja elämän jatkuminen vaikeiden aikojen jälkeenkin.

Weera-yhtyeen kokoonpano on vaihtunut luomisprosessin aikana. Alussa mukana oli joensuulaisia konkareita Neljän Ruusun Lade Laakkosesta Eläkeläisten Emaan ja Mariskan kanssa soittaneeseen Matti Härköseen. Miehistönvaihdoksia on kuitenkin tapahtunut, ja kevään 2010 aikana bändi on vakiintunut nykyiselleen. Bassossa on edelleen Lade Laakkonen, kitarassa vaikuttaa Tuomas Ryhänen, koskettimissa Aino Heikura ja rummuissa Tuomas Martikainen.

- Osalla alkuperäisen kokoonpanon soittajista oli kiireitä muiden yhtyeidensä kanssa. Onneksi löysimme suuria saappaita täyttämään loistavan kokoonpanon.

www.myspace.com/weeransivut

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Selkeää Suomi-rokkia... Tällainen on Applen ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova