Tuorein sisältö

Symbianille julkaistiin uusi helppo kehitystyökalu

30.04.2010 klo 20.29 | Luettu: 2703 kertaa | Teksti: Matti Lintula

Nokian tulevasta N8-mallistakin löytyvään Symbian-käyttöjärjestelmän uuteen, täysin vapaaseen lähdekoodiin perustuvaan kolmosversioon on julkaistu helppokäyttöiset kehitystyökalut web-kehittäjille. Symbian Foundationista toivotaan web-kehittäjien löytävän laajat mobiilisovellusmarkkinat työkaluilla, joilla kuka tahansa HTML.n, CSS:n ja JavaScriptin kanssa työskennellyt voi luoda erillisiä Symbian-sovelluksia. ZDnetin mukaan kehittäjien tarvitsee ottaa käyttöönsä vain muutama uusi JavaScript-rajapinta voidakseen hyödyntää mm. puhelimen kameraa, yhteystietoja ja kiihtyvyystunnistinta.

Symbianissa toimivien web-sovellusten luontiin tarkoitetut uudet työkalut voi ladata ilmaiseksi Symbianin Foundationin kotisivuilta.

V2.fi | Matti Lintula
< Ensivilkaisu: Marvel... Ozzy Osbourne kiertä... >

Keskustelut (1 viestiä)

Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

01.05.2010 klo 11.44

Mihin jäi Nokian uudistetun QT-SDK-Kitin mainitseminen? Se meni vihdoin ja viimein betaan. Ja kukaan ei kirjoita siitä. General fail... Nokian tärkein ohjelmistokehittäjille suunnattu jakelu tänä vuonna.

Laitan tähän muutaman linkin siltä varalta, että V2.fi toimitus ei kirjoita asiasta tai päivitä tätä uutista.

http://conversations.nokia.com/2010/04/27/nokia-rolls-out

http://www.forum.nokia.com/Tools_Docs_and_Code/Tools/IDEs

Muutenkin Noksu on vihdoin saamassa tuota kehitys puoltansa vähän paremmin hanskaan eikä se ole enään niin pahasti retuperällä kuin se oli vielä vähän aikaa sitten.

http://www.forum.nokia.com/Tools_Docs_and_Code/Tools/

Meikäläinen vielä odottaa Mac OS X jakelulle tehtyä pakettia tuosta Nokian QT SDK:stä, mutta se mitä sen kanssa GNU/Linuxissa pelleilin niin hyvältä vaikuttaa.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova