Tuorein sisältö

YLEn kommentaattoriraati laittoi Euroviisut järjestykseen

02.05.2010 klo 11.06 | Luettu: 3437 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Oslon Euroviisujen alla Jaana, Asko, Sanna, Jorma ja Tobias pisteyttävät kaikki tämänvuotiset euroviisut esiintymisjärjestyksessä asteikolla 0-5.

Ensimmäisen semifinaalin alkupään kappaleista eniten kommentaattoriraatia miellyttivät Latvian ja Suomen edustuskappaleet. Molemmat keräsivät raadilta yhteensä 18 pistettä. Radio Suomen musiikkipäällikkö Jorma Hietamäki heltyi antamaan Aishan esittämälle Latvian viisulle jopa täydet viisi pistettä.

- Latvian edustuskappaleessa on kekseliästä kohtalokkuutta. Sitä ei välttämättä heti huomaa ja se jää kokonaan aistimatta, jos kuuntelussa seuranta vähänkin herpaantuu. Ovela sävelmä, joka liikkuu tunnelmaltaan tragedian ja komiikan välimaastossa. Se on kuin suoraan David Lynchin elokuvista, Hietamäki perustelee.

Suomen edustusduo Kuunkuiskaajat sai kommentaattoreilta tasaisesti nelosia ja kolmosia, mutta ei yhtään kertaa maksimipisteitä. Kommentaattoreiden vankka mielipide kuitenkin on, että Suomen pääsy finaaliin viidennen kerran peräkkäin on todennäköisempää kuin putoaminen jatkosta.

- Suomen kappaleessa parasta on rytminvaihdokset, joilla pidetään kuulijan ja katsojan mielenkiinto yllä koko kolmiminuuttisen ajan. Lisäksi Kuunkuiskaajat osoittivat jo Suomen karsinnassa, että live-esiintyminen on heidän vahvuutensa. Live-tilanteessa onnistuminen jos mikä, on tärkeää Euroviisuissa ja siksi uskon vahvasti Suomen finaalipaikkaan, perustelee TV2n kommentaattori Asko Murtomäki.

Kärkikaksikon takana oli tasaista ja kommentaattorit olivat jokseenkin yksimielisiä kappaleista. Muutaman maan, mm. Venäjän ja Serbian kohdalla pisteet vaihtelivat nollasta neloseen.

TV2n kommentaattori Jaana Pelkonen ei innostunut Serbian ja Venäjän kappaleista, vaan lätkäisi molemmille pyöreän nollan.
- En oikein ymmärrä niitä biisejä. Ehkä mun huumori ei riitä, Jaana virnistää.

Radio Suomen kommentaattori Sanna Kojo kuitenkin liputtaa Goran Bregovi?in säveltämän Serbian viisun puolesta.
- Bregovi?in teoshan on oikea runsaudensarvi, kuin tuhtia Balkanin makkaraa. Parasta kappaleessa on ehdottomasti sen rytmi. Melkein olisi tehnyt mieli antaa Serbialle täydet pisteet, Sanna hehkuttaa.

Ruotsinkielisestä selostuksesta vastaava Tobias Larsson yllätti antamalla Venäjälle neljä pistettä.
- Minusta Venäjän kappale on sävellyksenä hyvä. Se on melodinen ja melankolinen, mutta toki myös hiukan vanhanaikainen. Esitys on aito ja hyvällä tavalla omaperäinen. Sitä paitsi kappale on myös hauska, Tobias perustelee.

YLEn kommentaattoriraadin pisteet:
Moldova 10 pistettä
Venäjä 9 pistettä
Viro 8 pistettä
Slovakia 12 pistettä
Suomi 18 pistettä
Latvia 18 pistettä
Serbia 11 pistettä
Bosnia-Hertsegovina 6 pistettä
Puola 7 pistettä
Belgia 9 pistettä

Lähde YLE/Euroviisut

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Televisiokuuluttajas... Tähtikokelailla kahd... >

Keskustelut (3 viestiä)

VDEX

02.05.2010 klo 15.12

Katsoo vaikka minkälaisien suomilasien läpi niin tuo Suomen kappale on kyllä aivan hirveää paskaa.
lainaa
Heke32

Rekisteröitynyt 24.06.2008

02.05.2010 klo 17.20

VDEX kirjoitti:
Katsoo vaikka minkälaisien suomilasien läpi niin tuo Suomen kappale on kyllä aivan hirveää paskaa.


Agreed...
lainaa
Aasi-

Rekisteröitynyt 01.07.2009

03.05.2010 klo 11.44

VDEX kirjoitti:
Katsoo vaikka minkälaisien suomilasien läpi niin tuo Suomen kappale on kyllä aivan hirveää paskaa.


Aivan. Tosta biisistä tulee mieleen joku mustalaisten renkutus. En vaan voi ymmärtää kuka ihme on menny äänestämään tota! Luuleeko joku oikeasti että tollasella ruikulla pärjäis edes kohtuullisesta? Finland - 0 points!
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova