Tuorein sisältö

Jalometalli lisäsi nimiä, ohjelma valmis

23.06.2010 klo 00.06 | Luettu: 3647 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Jalometalli-festivaalin tämän vuoden ohjelma on valmis. Monipuolista esiintyjäkaartia viimeisenä ulkomaalaisena kiinnityksenä tähdittää hollantilainen melodista black metalia soittava Melechesh. Kotimaista esiintyjälistaa täydentävät tamperelainen black/thrash-lippulaiva Urn, lahtelainen grindcore-veteraani Inferia ja debyyttialbuminsa kesäkuussa julkaissut porvoolainen death/black metalia suoltava Coprolith. Paikallisväriä lisää oululainen death metal -jyrä Sadistik Forest, joka juhlistaa Jalometallissa debyyttialbuminsa julkaisua.

Festivaalin pääesiintyjiksi ovat aiemmin varmistuneet englantilainen Carcass ja sveitsiläinen Triptykon. Suosittu amerikkalainen death metal -pioneeri Suffocation tekee samalla ensimmäisen esiintymisensä Suomessa. Mielenkiintoa nostattavat myös entiset Manowar-jäsenet Ross the Boss ja Scott Columbus, jotka esittävät ensin mainitun soolotuotannon lisäksi myös Manowarin kulta-aikojen metallihittejä. Jalometalli järjestetään yhdeksättä kertaa 13. – 14. elokuuta 2010 Oulussa Club Teatrialla.

Melechesh yhdistelee musiikissaan ja sanoituksissaan hyvin omintakeisella tavalla Lähi-idästä kumpuavia mesopotamialaisia vaikutteita, okkultismia ja melodisen black metalin riipiviä säveliä. Alun perin Jerusalemissa perustettu, ja sittemmin hollantilaistunut, yhtye valmistelee parhaillaan viidettä studioalbumiaan. Yhtye esiintyi Suomessa viimeksi vuonna 2008.

Jalometallissa tänä vuonna esiintyvät bändit ovat:
Carcass (UK)
Triptykon (SUI)
Macabre (USA)
Suffocation (USA)
Dream Evil (SWE)
Destruction (GER)
Ross the Boss feat. Scott Columbus (USA/GER)
Gorgoroth (NOR)
Angel Witch (UK)
Melechesh (NL)
Lord Vicar
Rytmihäiriö
Forced Kill
Machina
Demilich
Urn
Coprolith
Black Crucifixion
Inferia
Sadistik Forest

Jalometallin päiväkohtaiset esiintyjälistat ja soittoaikataulut julkistetaan heinäkuun aikana. Yhden päivän liput tulevat myyntiin samaan aikaan.
Kahden päivän liput elokuun Jalometalliin ovat myynnissä Lippupalvelussa, Tiketissä ja Oulun Levykauppa Äxässä. Liput maksavat 60 euroa.

Festivaali on sallittu kaiken ikäisille. Festivaalialue avataan perjantaina klo 15 ja lauantaina klo 13. Portit suljetaan molempina iltoina klo 02.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Kuka pelleilee Night... Progelegenda Helsink... >

Keskustelut (3 viestiä)

DCLXVI

23.06.2010 klo 09.20

Täytyy varmaan uskaltautua paikalle.
lainaa
asdf

23.06.2010 klo 14.34

Tuska > Jalometalli
lainaa
OldHorny

Moderaattori

Rekisteröitynyt 11.10.2007

23.06.2010 klo 18.52

Jalometalli ei koskaan petä odotuksia. Helvetti Suffocation ja Macabre samoilla festareilla. Puhumattakaan Triptykonista ja Carcassista. Vielä plussana Gorgoroth sekä legendaarinen Demilich! Tuskassa on kovat esiintyjät kanssa mutta kuten tavallista, Jalometalli vie taas voiton.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova